Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
ET FOLKEEVENTYR

DEDIKERT TIL VÅR ALLES KJÆRE RUNE HAGA AKA RUNE KARLSEN (OG SIKKERT MANGE ANDRE NAVN)

Advarsel til alle som kanskje en dag møter et slikt monster

Rune Haga er en tykk og ganske høy mann. Han er barbert på hodet og liker å ha et lite skjegg for å skjule det stygge ansiktet sitt. Han vralter når han går, og har tynne fingre sånn som jenter har. I sitt lille verdiløse liv ønsker Rune å utrette en eneste ting, og det er å ødelegge for andre mennesker. Han liker å svindle til seg penger, gjerne fra unge kvinner og alenemødre. Rune har ikke noen jobb, derfor er det mye lettere å stjele andre sine penger.

En av de historiene han er glad i å fortelle, er den om at han er en stor og viktig hestehandler. Siden ingen liker Rune prøver han å late som han er stor og viktig sånn at han skal ha det litt bedre med seg selv. Rune pleier å si at han har en stor stall i utlandet, kanskje i Holland eller i Sverige, eller et annet sted som høres fint ut. Rune snakker flytende svensk, og så later han ofte som om han er sammen med en jente som heter Linn og bor på den store stallen deres.
Så finner han en liten jente og får henne til å tro at han har masse penger og dyre hester, og gir henne et godt tilbud på en av de fine hestene sine. Jenta blir helt blendet og sier ja, og gir ham håndpenger for hesten, for hun har aldri møtt sånne luringer som Rune før og stoler på ham. Før vi dømmer den stakkars jenta nord og ned, så må vi huske på at Rune jobber som bedrager og er helt profesjonell, og unge jenter kan ikke alltid hjelpe for sin naivitet. Rune er over 30 år så det vet han godt. Så tar han håndpengene, ofte 30 - 40 000 kroner, og bruker dem på mat så han kan holde vekta. Siden hesten ikke kommer finner kreative Rune stadig på nye unnskyldninger for å holde jenta varm. Etter noen måneder har jenta fremdeles ingen hest, og nå har hun ingen penger lenger heller. Kanskje hun anmelder ham for å prøve å få igjen pengene sine, men Rune vet godt at siden han ikke eier noe så slipper han lett unna.

Rune er også glad i å selge hester. Spesielt andre sine hester, og så tar han pengene selv etterpå. Siden Rune liker å flytte er det ikke noe problem å reise til et nytt sted når han har solgt et par hester og tjent noen kroner.

Det å ansette mennesker er gøy, så har man noen å leke med. Rune er glad i å leke med mennesker, så han ønsker seg noen marionetter til neste bursdag. Når lønningsdag kommer, har ikke Rune noen penger, for han har brukt alt sammen på mat og godterier. Derfor får ikke de ansatte noen penger heller. Rune er ganske lur og ansetter folk ofte på kontrakt, for da kan de ikke slå ham konkurs. Noen ganger jobber de bare svart også, fysj og fy.

Det å utgi seg for å tilhøre et firma for å få gratis ting i butikkene er en annen lek Rune liker. Man kan få mange gratis ting på den måten, og så er det ikke så lett for firmaet å slippe regningen etterpå. På grunn av Rune sliter mange firmaer med både liten og stor gjeld. De butikkene som har latt ham krite er også lei seg, for de får jo aldri igjen pengene sine.

Rune Haga er en ond liten sjel med mange fiender. Vi håper at alle skal huske denne historien til skrekk og advarsel, sånn at han ikke klarer å lure dem når de møtes. Inni Rune sitt hode er han snill, nærmest en helgen, som alle beundrer og som aldri gjør noe galt. I det virkelige liv er det stikk motsatt. Tenk at det finnes et menneske som klarer å skape masse problemer for alle han møter, på så kort tid. Ja, lille Rune er nesten som en tornado i så måte.

Derfor vil vi at alle barn skal huske disse tingene hvis de noen ganger møter Rune:
-Ikke gi ham noen penger
-Ikke la ham ansette deg
-Ikke la ham selge eller kjøpe hesten din
-Ikke la ham få vite noe viktig om firmaet ditt
-Ikke la ham få noe på krita
-Husk at det faktisk finnes mennesker som lyver hele tiden

En dag må nok lille Rune i fengsel igjen for syndene sine. Inntil da håper vi at han ikke klarer å ødelegge noen flere liv.