Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Het Fotoboek van de Duinenhike
de letter omdat foto's veel meer zeggen dan woorden, hebben we ook een selectie foto's op de site geplaatst. Als je de foto's bekijkt kun je je wat beter inleven in de sfeer van de Duinenhike. De lui op de foto's zal je zeker terugzien wanneer je je inschrijft voor de Duinenhike. Je zult zien dat meedoen aan de Duinenhike, een vorm van simpel plezier is. Eigenlijk is het gewoon een mooie route lopen met een gezellige groep mensen, af en toe verkeerd lopen en vooral puzzelen hoe je de volgende post gaat bereiken.

Het kampterrein Zoals je ziet slaap je in een zelf opzet tentje. Na de overnachting ga je je ontbijt halen en maak je je lunchpakket klaar. Nadat je hebt ingepakt, ga je met je groep naar de staf om je route op te halen. Om de 10 minuten vertrekt er een koppel. Na een korte uitleg mag je zelf uitpuzzelen hoe je precies moet lopen. Je krijgt wel altijd een noodenveloppe mee, die je kan openmaken als je echt verdwaald bent. Verder krijg je altijd een telefoon- nummer mee van de autotelefoon.
Lopen met bepakking, ook de tent! Nadat je je route hebt gekregen ga je met je eigen groepje op pad. Je neemt dus zelf alles mee: je kleren, je tent, slaapzak, kookspullen enz. Je tas wordt van te voren gewogen, het is niet verstandig met een tas zwaarder dan 10 kilo te gaan lopen. Verder moet je zorgen dat je een kaarthoek-meter en een kompas bij je hebt.
Je loopt natuurlijk niet alleen over asfalt Wanneer je de route volgt zul je door een mooie omgeving lopen, en zo min mogelijk door dorpjes. Je mag dan ook wel geld meenemen, maar echt veel mogelijkheden om het uit te geven zul je niet tegenkomen. De route van de Duinenhike loopt ook door een aantal stukken duingebied die geen openbaar gebied zijn. Hiervoor krijg je van de staf toegangskaartjes. Zo zie je ook stukken van het kustgebied, die je anders niet zo snel zou zien!
Als je route goed volgt, kom je zonder al te veel problemen op de post aan Tijdens de Duinenhike wordt van iedere deelnemer een soort score bijgehouden. Degene die de meeste punten haalt, krijgt een aardigheidje mee naar huis aan het einde van Duinenhike. Deze punten kun je onder andere verdienen tijdens de opdrachten op de verschilende posten onderweg. Verder krijg je hier wat te eten, te drinken en kun je hier even uitrusten en ff bijkleppen met andere groepjes. Je vertrekt hier weer met tussenpozen van 10 minuten...
Geniet van het landschap Vooral de route is van belang bij het laten slagen van een hike, daarom is de duinenhike zoveel mogelijk uitgezet door duingebied. Dus kijk niet alleen naar de route, maar kijk ook eens om je heen, ook dit is Nederland. Aangezien de meeste mensen in Nederland niet aan de kust wonen, is dit een mooie gelegenheid om het kustlandschap van Nederland eens van dichterbij te bekijken.
Denk denk denk Tijdens de route worden allerlei routetechnieken gebruikt, zo loop je routes met kaart & kompas, co÷rdinaten, een strippenkaart, een natuurspoor, en nog vele variaties hierop. Ook zullen sommige co÷rdinaten pas uitgerekend kunnen worden als je op een bepaalde lokatie bent. De verhoudingen van gebouwen op zo'n lokatie speelt dan een belangrijke rol in het raadsel. Sommige puzzels zul je op de posten moeten uitdenken, en sommige dus onderweg.
Shit, ik zit verkeerd! Tja, en soms heeft dat gepuzzel tot gevolg dat je verkeerd loopt. En als je daar dan laat achter komt, heb je een behoorlijk stuk voor niks gelopen. Je moet dan teruggaan naar de plaats waar je voor het laatst zeker wist dat je goed zat. Dit zijn soms posten, soms rustplekken, of soms een een stuk route waarvan je gewoon weet dat het niet anders kon. Het is dus aan te raden, eerst goed na te denken en niet zomaar een eind gaan lopen.
De volgende post, eindelijk! Soms ben je dus echt heel blij als je een post tegenkomt. Zeker als je al een tijdje niet zeker bent of je wel goed loopt. Per dag kun je zo'n 4 a 5 posten verwachten. Voor mensen die "instorten" onderweg is er de mogelijkheid om met de auto naar het kampterrein te worden gebracht. Dit is echter het uiterste, als je echt niet meer kunt. Tja, het blijft een vrij zware hike....
Wanneer je aankomt, mag je je tent opzetten Na een dag lopen heb je het af en toe echt wel gehad. Toch moet je dan eerst je tent opzetten en daarna nog je eten koken. Je proviand hoef je zelf niet mee te nemen, daar zorgt de staf natuurlijk voor. Je moet het wel zelf klaarmaken, en daar ontbreekt soms echt wel de motivatie voor...Toch, als je eenmaal weer bij kennis bent pak je gewoon gezamelijk wat te drinken en kun je er wel om lachen. Er zijn namelijk altijd mensen die het net weer ff slechter hebben getroffen dan jij. Zij hebben nog meer verkeerd gelopen, of hebben echt van alles verkeerd opgelost. Toch altijd wel leuk om van elkaar te horen....
This site is designed by Double M Creations