Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
AEROKLUB
UMAG
Letjelište Stella Maris

   

 

 


KATORO

Jedno od najvećih turističkih središta na Sjevernom Jadranu, nalazi se u Umagu, na zapadnoj obali Istre. Poznato po svojim izvrsno uređenim plažama a nadasve po međunarodnom teniskom turniru "CROATIA OPEN". U srcu naselja smjestilo se i letjelište Aerokluba Umag. Blizina mora, hotela te mnogobrojnih sportskih i turističkih sadržaja, čini ga upravo idealnom destinacijom za sve pilote ultralakih letjelica.

 

ZMAJARSTVO

 

PARAGLIDING

U neposrednoj blizini turističkog naselja Stella Maris, smješteno je letjelište Aerokluba Umag. Dužina poletno-sletne staze je 450 m, orijentacije 360° - 0°. Klub ima hangar površine cca.300 m za smještaj letjelica. Letenje je moguće tijekom cijelog dana, a preporučuje se u jutarnjim i popodnervnim satima.


Cjenik korištenja letjelišta

 

U aeroklubu Umag djeluje Paragliding sekcija. Najbliže letjelitšte je Kaštelir, udaljeno cca. 25 km, koje se nalazi na 174 m nadmorske visine. Smješteno je iznad doline rijeke Mirne. Zbog spefičnog položaja, prisutna su dnevna termička gibaja koja omogućuju padnisko jedrenje od 11.00 do 18.00. Moguć je organizirani prijevoz od Umaga do Kaštelira i natrag za organizirane grupe od 4 - 8 letaea . Ovdje možete pogledati važeći cjenik usluga organizacije tečaja i prijevoza.

SMJEŠTAJ

HOTEL

Smještaj u hotelima sa 2 i 3 zvjezdice. Cijena polupansiona za 1/2 krevenu sobu kreae se od 25€-50€.

Za Predbilježbe informacije i ostalo ispuniti slijedeću prijavnicu:

 

AUTOKAMP

U neposrednij blizini letjelišta nalazi se Autokamp Stella Maris, udaljenost od piste je cca 150 m, a od mora cca. 300 m. U bližoj okolici 2-10 km moguće je kampirati u nekoliko kampova, a cijene kampiranja kreću se od 10€-20€ na dan.

 

 

BUNGALOW

Kompleks Stella Maris nalazi se u turističkom naselju Katoro koji u svojoj ponudi ima depadanse i bungalowe.Najam bungalova za 4 osobe je od 35€-70€ dnevno, dok je cijena prenočišta u depadansi 10€ na dan.

   

   

Ažurirano: 15.05.2002