Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Å Senke Hodet!Himbrimi: "Det ser ut som om han snuser på asfalten, men han slapper helt av!"Å lære hesten å senke hodet på kommando, kan komme til nytte på flere områder. Det gjør selvfølgelig børsting av ansikt, pålegging av grime og hodelag og slike ting enklere. Men og gå eller stå med hodet senket har faktisk en beroligende effekt på hestene. Har du noen gang lagt merke til kroppsholdningen til en totalt avslappet hest?? De går eller står gjerne med hodet halvveis ned mot bakken. Det er en fin måte og roe ned en stresset eller nervøs hest. Her kommer to måter å lære hesten dette på.

Gæfur: "Senke hodet beroliger han, selv om noen lener seg på ham!"Sett på hesten grime og leietau. Ta tak i tauet noen cm nedenfor kroken. Stram tauet, men ikke dra i det. Hold et stødig og jevnt trykk. I det øyeblikket hesten viser det minste tegn til å senke hodet, klikk, og løsne tauet.
Repeter dette til hesten senker hodet med et lett trykk på tauet, den kan senke hodet helt ned til bakken. Etter hvert jobber du med å få den til å holde hodet nede over lenger og lenger tid.

Den andre metoden er å legge hånden på nakken, bak ørene. Det samme her, hold et jevnt og lett trykk. Ikke dytt hodet ned. Vent på hesten, og i det øyeblikket den viser det minste tegn til å senke hodet, klikk og løsne grepet. Repeter på samme måten som med leietauet.

Chivas Regal: "Senker like godt alt...!"

Etter hvert er det greit og sette en kommando på øvelsen, slik at du kan bruke den om du rir, kjører, leier, eller har hesten løs. Kommandoen setter du til på samme måte som tidligere. Vent til du er sikker på at hesten skal senke hodet, og rett før den gjør det, gir du komandoordet.Tilbake til oversiktsiden

Bøyelighet i nakken

Home