Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

De Syv Leker!En litt fritt oversatt versjon av lekene. Bildene passer ikke alltid helt overens med øvelsene, men bilder må med - og alle er fra lignende ting!!! Hvis noen av lekene er oversatt på en tung eller uforståelig måte, er det fint om jeg får tilbakemelding på det!VENNSKAPSLEKEN!
(smil og vær blid når du leker denne!)”Vis oss hvor vennlig hesten din er, og hvor vennlig han tror du er!”I denne leken skal vi jobbe med å kunne ta på hestene våre overalt. ( Og det betyr overalt) Mage, under halen, mellom bakbena, munn, nese osv.
Kan du ta på hele hesten din uten at han slår med halen, eller legger på ørene?
Vær forsiktig i begynnelsen ved de stedene hesten din føler seg lite komfortabel. Du kan bruke en pisk, som forlengelse av armen, for å ta på de ”usikre” stedene, mens du selv står på et sikkert sted. Vær oppmerksom på hesten, og bruk klikkeren hvis du ser du trenger ekstra hjelp.

Noen ting og tenke på: Måten du nærmer deg de sensitive områdene. Noen ganger er det nok at du nærmer deg området, og hesten reagerer. Start med et område som ikke er så sensitivt. Nakken pleier å være bra. Arbeid deg nedover mot mer sensitive områder. Fortsett å ta på samme måte, så hesten forstår framgangen, og ikke blir overrasket når du kommer til de sensitive områdene. Du må aldri bare plutselig gripe tak i noen områder.

Er du usikker på hvor mye hesten godtar, eller er redd for at den skal sparke, bruk en pisk, eller noe, som gjør at du kan stå på trygg avstand. Ikke ta noen sjanser.

Tenk på kvaliteten på måten du tar på ham. Stryk over han på en selvsikker, jevn og behagelig måte. Ikke stryk han så forsiktig at det kiler eller erter. Og ikke på en måte som får deg til å virke usikker.

Roker: ”Vennskapslek med tau, så han skal forstå at tauet ikke vil skade ham!”Noe som ofte virker, er å bruke knytte neven til å på en måte gni/massere hesten i små sirkler, slik en annen hest ville gjort det. Ikke klapp den. Bare jevne rolige strøk eller sirkler. På vanskelige områder, går du i mot, og trekker deg tilbake. For deretter gå imot igjen. Tenk på hvordan du går fram. Kanskje du bør la hesten snuse på fingrene dine før du begynner. Husk at du går fram selvsikkert og fast, men vennlig.

Den første oppgaven:


Bruk 15 – 30 minutter på å leke vennskapsleken med hesten din. Ta på alle stedene som det er trygt å ta på, og legg merke til hva du trenger å jobbe med.
det gøy og kos dere sammen!
Måten du tar på hesten er viktig, fordi den snakker til hesten. Når du tar på bena, vær sikker på at hesten forstår forskjellen på at du tar på dem, og når du ber om at han løfter dem. Hesten din bør være komfortabel med at du tar på benene, uten at han rører på dem.

Hvis du synes de er tryggere, ha alltid på en grime og et leietau på hesten. Bare legg leietauet løst over armen, slik at du lett får tak i det om det skulle være nødvendig. Prøv å holde en flyt i tauet, så det ikke oppmuntrer hesten til å flytte på seg. Senere kan du prøve med hesten løs. Noen kan begynne med hesten løs, men ikke tenk på det, hvis du ikke kan det. Det viktigste er at det foregår på en trygg måte.Som en videreutvikling kan du finne andre ting og ta over hele hesten din med. Begynn på samme måte. Dette kan også være en måte og venne hesten til ting den synes er skummelt, plastikk poser for eksempel. Fargeglade tøystykker. Pisken. Det er bare fantasien som setter en stopper for hva du kan bruke.

"Porcupine game"

Tilbake til oversiktsiden!

Home