Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

FORBEREDELSER TIL LASTING!
Det er mange måter du kan forberede hesten på lasting på, selv om du ikke har en hestehenger tilgjengelig. Det man kan gjøre, er å prøve å se for seg hvilke elementer lastingen faktisk består av!

Harley: "Skal jeg under DER??"1. En henger er et smalt rom en hest skal inn i.
2. Det er lavt under taket.
3. Den må gå på en bråkete lem.
4. Den må gå inn, og den må rygge ut igjen.
5. Den må kunne stå stille inne på hengeren.

Harley: "Javel da....vent litt..."Disse elementene kan du fint jobbe med uten hengeren. Du kan jobbe med å lede hesten, rygge den, og sende den av gårde F.eks ut i en sirkel. Disse tingene kan du trene på til hesten kan godt.

Du kan lage en slags bro, eller lignende, så hesten lærer seg og gå over en bråkete rar ting.

Du kan sende hesten mellom deg og en vegg, eller et gjerde. Sette opp et eller annet, presenning elle lignende langsmed et gjerde, og sende hesten igjennom. Deretter rygge den igjennom, og lære den og stå rolig der.

Morgan: "Det er litt trangt her!"Du kan legge en presenning over som tak, og gjenta samme øvelsene, og du kan også tette igjen den ene siden, så det blir som en henger.

Mulighetene er mange. Det er bare og bruke fantasien. Det som er viktig, er at du tar deg god tid. Ikke press hesten til noe. Forberedelsene er delt inn i mindre elementer, men hvert element må også deles inn i enda mindre elementer.

Dan: "Det her er da ingen sak??"Alle elementene består av ting hvor hesten må gå over eller under noe. Begynn derfor med å la hesten bli fortrolig med det, ved å få snuse på/tapå. Etterhvert ber du den gå litt frem, og belønner det minste lille forsøk som hesten gir.

Akkurat som alle andre ting vi lærer den, må alt gå gradvis framover. Og ved hvert nytt element, minsker vi kravet på de andre. Det vil si, at skal hesten rygge igjennom i stedet for å gå igjennom, begynner du på nytt, ved å be om et lite forsøk først. Skal han stå stille, be om et sekund først.
Morgan: "Hva finnes under her, tro??"Å Skille ut en gjenstand.

Tilbake til oversiktsiden

Home