Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Å Skille Ut En Gjenstand!Det er her gått utfra at hesten kan ”ta-på” leken. Kan den ikke det, må den lære den leken godt først . Dette er også oversatt etter en fellesøvelse på en liste, og det står derfor at du skal skrive ned osv. Dette er selvfølgelig valgfritt.

Tre gjenstander"

Det første du gjør er å plassere tre gjenstander foran hesten din. Hesten vil velge en av gjenstandene ved å ta på den. Skriv ned den gjenstanden den valgte først, og ta den vekk. (La oss si det var en hatt)

Roker tar på hatten, bort med den.

Nå gjenstår to gjenstander, og hesten vil velge en annen. (For eksempel en rackert) skriv opp og ta den vekk.

Bort med neste gjenstand..

Du sitter nå igjen med en gjenstand, for eksempel en visp. Tren hesten til å ta på vispen, i 30 sekunders omganger. Du kan holde på i så mange omganger du vil, men ta pauser i mellom, slik at dere får slappet av, og konsentrert på ny.

Tar på vispen.

Nå legger du til for eksempel rackerten. Hesten skal ikke ta på den. Bare klikk når den tar på vispen. (Den skal ikke plukke opp vispen, bare ta på den.) Om hesten insisterer på å ta på rackerten, plukk opp vispen når den tar på rackerten. Når hesten slutter å ta på rackerten, legger du vispen tilbake. Klikk og belønn så fort hesten tar på vispen.
Du må flytte rundt på vispen og rackerten, så hesten ikke bare velger gjenstanden som ligger på et bestemt sted. Også denne gangen holder du på i 30 sekunders omganger.

Etter å ha tatt på den nye gjenstanden flere ganger uten noe respons, går han tilbake til å ta på vispen igjen. "klikk"!

Når hesten konsekvent velger vispen framfor racketen, er det på tide og legge til hatten. Hesten skal fortsatt bare ta på vispen. Om hesten velger en annen gjenstand mer enn en gang, tar du opp vispen, og venter til hesten slutter å røre noe annet. Da legger du vispen tilbake. Igjen holder dere på i 30 sekunders omganger.

Så, når dette sitter , begynner du å flytte gjenstandene rundt slik at den ikke bare går etter plasseringen. Neste steg, e å fjerne vispen i 20 sekunder. Nå kan du trene i 60 sekunders omganger. Hvis hesten ikke rører noen av de andre gjenstandene, selv om de blir flyttet på, under de 20 sekundene, har du en ”diskriminering ” .

Gæfur velger gjenstanden han får beskjed om å velge.

Skriv notater slik at du kan sammenligne, som for eksempel hvor mange økter, hvor mange ukorrekte berøringer etc.

Du kan også lære hesten navn på gjenstandene og be han ta på en spesiell ting.


Tilbake til oversiktsiden!

Home