Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Å BUKKE VAKKERT!
Chianti: ”En måte å fremføre et bukk på!”Å lære hesten å bukke pent er et triks du bør tenke litt igjennom før du setter i gang med det. Vil du lære den å bukke? Hvis du er helt sikker, er dette en fremgangsmåte du kan prøve:

Det er mange måter å lære hesten å bukke på. Med hodet på siden av forbena, et lite nikk med hodet, mens den står på kne, hodet midt mellom forbena, et ben fram og et bøyd, begge forbena bøyd. En eldre eller en stiv hest vil jeg anbefale et ”minibukk”. At du ber hesten ta en lett versjon av bukket, og ikke om at den går helt ned.

Jeg anbefaler deg og hele tiden observere hesten og velge det bukket den selv tilbyr, det er det enkleste for han. Jeg anbefaler deg også og gjøre dette etter treningsøkten, når hesten er god og varm. Det er veldig belastning på framben og rygg. Du bør heller ikke holde på så lenge om gangen. Korte økter!

Chianti: ”Når hun nettopp hadde lært å bukke, men trengte hjelp med foten!”1. Aller først må hesten bli flink til å løfte benet (For benet) på kommando. Han skal bli så god at du bare behøver å støtte med en finger. Han må også kunne holde det der en stund, uten å dra det til seg eller sette det ned.

2. Deretter må hesten lære seg og senke hodet. Dette bør den kunne på kommando, og den må kunne det så godt at den holder hodet ned en stund.

3. Neste steg blir å samkjøre disse to øvelsene. Be hesten både om å løfte foten og senke hodet. Øk gradvis hvor lenge du ber han om å holde de på plass. Bruk god tid. Det er ingen vits i å gå videre før dette sitter ordentlig.

4. Gradvis og sakte fører du benet lenger bakover. Klikk for den minste lille bevegelse bakover. Hesten blir ofte usikker, for det er vanskelig og holde balansen på et ben og i tillegg skulle lene seg bakover.

5. Observer hesten, hva ser enklest ut for den?? Hvordan ser det ut til at det er best for den å holde hodet sitt?

6. Oppmuntre hesten i å utvikle det den selv prøver på, du kan hjelpe til med å holde godbiten foran nesen på den og ”vise vei”.

7. Fortsett bakover til hesten etter hvert senker kneet ned til bakken. Ikke forlang at han skal holde seg der i begynnelsen. Han må først lære seg og finne balansen!

8. Etter hvert nå kan du be om et og et sekund lenger før du klikker.

9. Sett til kommando!

Chivas Regal: ”En annen måte og fremføre et bukk!”Husk å bruke god tid. Ta den tiden det tar. Trenger du et halvt år for å lære den dette, da bruker du et halvt år!! Husk at dere skal ha det moro!!!
Forberedelser Til Lasting!

Tilbake til oversiktsiden.

Home