Level 500

Manager de canal

 

PART - Il face pe X sa iasa de pe canal..

/msg x part <#canal>

SET - Schimba modurile speciale a lui X pentru canal. Modurile sunt setari speciale care spun lui X cum sa se comporte in anumite situatii.

/msg x SET <#canal>

Variabile si Valori:

AUTOJOIN - Cand este setat ON, il face pe X sa intre intotdeauna pe canal. Cand este setat OFF, il va face pe X sa iasa de pe canal si sa nu reintre dupa un netsplit.

/msg x set <#canal> autojoin

MASSDEOPPRO - Numarul maxim de deopari pe care X le va accepta intr-o perioada de 15 sec. Orice user care depaseste va primi kick, suspend (daca e in lista de accese) si un ban de nivel 25 pentru a preveni reoparea. Perioada de suspendare si a ban-ului este de 5 minute. Dupa ce suspendul expira acestia vor trebui sa isi scoata banul singuri.

NOTA: Versiunea curenta a MASSDEOPPRO numai verifica cand userii efectueaza deopari cu comanda /mode , nu cu comanda DEOP la X.

 

/msg x set <#canal> massdeoppro <0-7>

NOOP - Cand aceasta optiunea este ON, X nu va da voie ca altii sa aiba op.

/msg x set <#canal> noop

STRICTOP - Aceasta optiune va lasa doar user-ii autentificati de nivel 100+ ca sa fie opati.

/msg x set <#canal> strictop

**********************************************************************************************

Nivele 450 - 499

Administrator de incredere al canalului

SET - Schimba anumite variabile pentru username-ul sau canalul dumneavoatra.

/msg x SET <#canal>

Variabile si Valori:

AUTOTOPIC - X va schimba topic-ul canalului in URL-ul si DESCRIPTION-ul canalului odata la 30 deminute. Daca, canalul este idle, topicul nu va fi resetat.

/msg x set <#canal> autotopic

DESCRIPTION - Seteaza topicul "default" al canalului (maxim 80 de caractere). Acest lucru NU afecteaza topicul canalului, decat daca AUTOTOPIC este ON. Topicul poate fi vazut doar cu comanda CHANINFO (Nivel 0), sau prin logare la Pagina Web CService . Daca nu e specificata nici o descriptie, descriptia curenta va fi resetata.

Aliasul: DESC

 

/msg x set <#canal> description

/msg x set <#canal> desc

FLOATLIM - Seteaza floating-limit on sau off. Daca aceasta setare este on, X va reseta limita canalului in limita presetata in comanda FLOATMARGIN deasupra numarul de useri care se afla pe canal, si intr-o perioada de timp presetata. Aceasta setare previne floodnet-urile de join si flood-ul canalului. Din default, aceasta optiune este off. Cand este setata on, comandata STATUS va arata setarile.

Exemplu de reply STATUS:

"Flags set:" si va aparea linia: "FLOATLIM (MGN:3, PRD:20, GRC:1, MAX:0)."

In acest exemplu, FLOATLIM este ON, cu FLOATMARGIN 3, FLOATPERIOD la 20 secunde, FLOATGRACE 1 si FLOATMAX este OFF.

Consultati comenzile SET FLOATGRACE, SET FLOATMARGIN, SET FLOATMAX si SET FLOATPERIOD pentru mai multe informatii.

/msg x set <#canal> floatlim

FLOATGRACE - Seteaza valoarea floating-limit grace pentru a fi folosita in canal. In alte cuvinte, aceasta este valoarea care corespunde cu numarul mai mare de useri care intra sau iasa de pe canal inainte ca X sa schimbe limita. Ca rezultat, X nu va fi incarcat cu multe schimbari de moduri. Numarul poate fi intre 0-19. Valoarea din default este 1.

/msg x set <#canal> floatgrace <0-19>

 

FLOATMARGIN - Seteaza floating-limit margin pentru a fi folisit in canal. Acest numar poate fi intre 2-20. Limita pe care X o reseteaza va fi: numarul de useri de pe canal + FLOATMARGIN. Valoarea din default este 3.

/msg x set <#canal> floatmargin <2-20>

FLOATMAX - Seteaza limita maxima pentru setarea floating-limit. Cand este ON, X nu va reseta limita canalului cu una mai mare decat FLOATMAX. Valoarea poate fi intr-e 0 - 65536. Va loarea initiala este 3.

/msg x set <#canal> floatmax <0-65536>

FLOATPERIOD - Seteaza perioada floating-limit, in secunde, pentru a fi folosita inainte ca X sa reseteze limita canalului. Acest numar trebuie sa fie intre 20-200. Valoarea din default este de 20 de secunde.

/msg x set <#canal> floatperiod <20-200>

 

KEYWORDS - Seteaza cuvintele cheie ale canalului (maxim 80 de caractere). Cuvintele cheie trebuie separate printr-un spatiu. X foloseste aceste cuvinte cheie cand un user foloseste comanda SEARCH (Nivel 0). Daca nu e specificat nici un cuvant cheie, variabila keywords va fi resetata.

/msg x set <#canal> keywords

MODE - Aceasta optiune va salva actualele moduri ale canalului ca default. Cand X ca intra pe canal va reseta modurile daca vre-un mod din cele salvate nu este setat in acel moment.

/msg x set <#canal> mode

URL - Poti face publica adresa (adresele) canalului cu aceasta optiune (maxim of 75 de charactere). Spatiile sunt permise, facand posibila adaugarea mai multor URL-uri. URL-ul poate fi vazut folosind comanda CHANINFO (Nivel 0), sau logheaza-te la Pagina Web CService apoi dai click pe optiunea "Channel Information", si scrii numele canalului. Daca nu e specificat nici un url, variabila URL va fi resetata.

/msg x set <#canal> url < url(s) >

USERFLAGS - Seteaza initial AUTOMODE pentru cand un nou user este adaugat in lista de accese. Valoarea din default este 0.

NOTA: Odata ce un user este in lista de accese, comanda MODINFO AUTOMODE (Nivel 400) poate fi folosita ca sa se schimbe individual.

Valori:

0 = No AutoMode set pentru toti user-ii adaugati.

1 = Op AutoMode set pentru toti user-ii adaugati.

2 = Voice AutoMode set pentru toti user-ii adaugati.

/msg x set <#canal> userflags <0-2>

JOIN - Il face pe X sa intre pe canal.

/msg x join <#canal>

**********************************************************************************************

Nivele 400 - 449

Administrator a listei de accese

 

ADDUSER - Adauga un user la lista de accese a canalului. Nu poti folosi comanda ADDUSER la cineva care are access egal sau mai mare ca al tau.

/msg x adduser <#canal>

CLEARMODE - Sterge toate modurile canalului. Poate fi folosita cand canalul a fost inchis (moduri de canal +i, +l si/sau +k).

NOTA: Aceasta nu este neaparat cea mai buna metoda de a intra pe canal, deoarece alti useri sau roboti care sunt operatori pe canal pot reseta modurile dupa ce le-ai sters. Vezi comanda STATUS (Nivel 200) pentru alte informatii.

/msg x clearmode <#canal>

MODINFO - Urmatoarele comezi pot fi folosite pentru a face modificari la useri existenti. Nu poti modifica pe cineva cu un acces egal s-au mai mare.

/msg x modinfo <#canal>

Variabile pentru ModInfo:

ACCESS - Schimba nivelul accesului unui user. Accesul poate fi setat intre 1 si cu unu mai putin decat accesul tau (daca ai access 400, poti aloca un nivel maxim de 399 la alti useri).

/msg x modinfo <#canal> access

AUTOMODE - Schimba valoarea "automode" a unui user in urmatoarele moduri: NONE, OP, sau VOICE. OP si VOICE il vor face pe X sa dea op respectiv voice la userii autentificati cand acestia intra pe canal. Automode va avea efect daca un user este deja pe canal o data ce acesta se autentifica cu X. NONE, X nu va face nimic cand un user autentificat intra pe canal.

/msg x modinfo <#canal> automode

REMUSER - Sterge un user din baza de date a canalului. Trebuie sa ai acces mai mare decat acel user. Deasemenea te poti sterge singur, daca nu esti managerul de canal (nivel 500). Managerii care vor sa se stearga singuri vor trebui sa ceara "purge" la canal, s-au sa transfere canalul lor la alt user.

 

/msg x remuser <#canal>

**********************************************************************************************

Nivel 200

Operator de userlist

KICK - l face pe X sa dea kick la toti userii care se potriveste unei masti *!*user@*.host specificata, dar nu da kick si la persoana care da comanda. Aceasta ar trebui sa fie o comanda putin folosita. Folosirea ar trebui limitata doar la flood pe canal sau clone. Ai putea sa setezi un ban pe masca, sau +i (invite mode) pe canal inainte de a da kick-ul pentru a preveni userii sa revina dupa ce au primit kick. Username-ul tau va fi afisat in mesajul de kick, intr-e paranteze.

/msg x kick <#canal>

STATUS - Arata toate setarie lui X, modurile canalului, numarul de persoane si de operatori de pe canal, si useri autentificati, si daca se afla sau nu X pe canal. Userii care sunt curent autentificati sunt aratati astfel (in format "username/nickname "). Nickname-ul unui user este aratat numai daca acel user se afla pe canal, altfel numai username-ul si nivelul de acces sunt aratate.

Posibilitatea de a vedea modurile canalului poate fi extrem de folositoare in cazul in care canalul este inchis (moduri de canale +i, +l, si/sau +k). Daca canalul este invite-only (+i) s-au are limita de useri plina (+l) poti folosi comanda INVITE pentru a intra. Daca canalul are o parola (+k), X va afisa parola curenta a canalului. Deasemenea poti folosi comanda CLEARMODE pentru a sterge modurile curente de pe canal si a intra.

/msg x status <#canal>

**********************************************************************************************

Nivele 100 - 399

Operator de canal

DEOP - Deopeaza una sau mai multe persoane din canal. Daca nu e specificat nici un nick si esti operator pe canal, X te va deopa.

NOTE: fi atent la limita de la MASSDEOPPRO (Nivel 500).

/msg x deop <#canal> ...

OP - Da op unei sau mai multor persoane de pe canal. Daca nu e specificat nici un nick si nu esti op pe canal, X iti va da op.

/msg x op <#canal> ...

INVITE - Il face pe X sa te invite in canalul tau.

/msg x invite <#canal>

SUSPEND - Suspenda accesul unui user la X pe canalul respectiv, pe o perioada specificata. Poti SUSPENDA accesul cuiva doar daca este mai mic decat al tau. Daca nu este specificat level-ul, level-ul suspendului va fi din default accesul celui care a folosit comanda. Poti SUSPENDA pe cineva doar cu acces mai mic decat al tau. Durata maxima pentru SUSPEND este de 372 de zile (8928 ore, 535680 minute).

Valorile de Timp:

D = zile

H = ore

M = minute

/msg x suspend <#canal>

Examplu: "5 d" = 5 zile (introduceti fara ghilimele)

UNSUSPEND - Scoate suspendul unui user la X care are acces pe un canal. Poti folosi comanda UNSUSPEND doar pe un user cu access mai mic ca al tau, iar level-ul suspendului trebuie sa fie mai mic sau egal cu propriul tau acces.

/msg x unsuspend <#canal>

**********************************************************************************************

Nivele 75 - 99

Operator nou de canal

BAN - Adauga un ban pe un *!*user@*.host specificat la lista de banuri a lui X. Poti pune un ban pe un nick, daca persoana este conectata, sau sa folosesti o masca daca nu e online.

Banuri care acopera un ban dat anterior va inlocui primul ban. Orice user de pe canal la care is se potriveste addresa banata va primi kick, daca nivelul pe care e dat banul e 75+. Perioada este in ore, cu valoarea maxima de 336 de ore (2 saptamani). Nivelul banului poate lua valori intre 1 si nivelul accesului tau pe canal. Motivul de ban poate avea maxim 128 de caractere.

Daca nu este specificata durata sau motivul, durata defaul va fi de 3 ore, iar nivelul de ban este 75.

NOTA: Daca userul banat are "virtual hostmask" al Undernet (modul +x) activat, X poate sa "vada" prin acest host actual, asa ca banand username-ul lor prin *!*@username.* va bana deasemenea si hostul lor actual.

Niveluri de Ban:

1 - 74 = Interzice unui user sa fie operator (+o) pe canal.

75 - 500 = Interzice unui user sa fie pe canal.

 

/msg x ban <#canal>

UNBAN - Sterge o masca *!*user@*.host din lista de banuri a lui X si orice ban care se potriveste cu adresa. Poti sterge banuri din lista lui X daca sunt egale sau mai mici ca nivel cu nivelul tau de pe canal. Pentru a cauta in lista de banuri a lui X vezi comanda LBANLIST. Pentru a vizualiza lista de banuri curenta a canalului, mergeti la comanda BANLIST.

/msg x unban <#canal>

**********************************************************************************************

Nivele 50 - 74

User de incredere al canalului

KICK - X va da kick cuiva din canal; motivul este optional. Nickname-ul tau va fi trecut in mesajul de kick intr-e paranteze.

/msg x kick <#canal>

TOPIC - X va schimba topicul (maxim 145 caractere) si va include username-ul tau intre paranteze, la inceputul topicului.

NOTE: Daca DESCRIPTION sau URL-ul a fost setat si AUTOTOPIC este ON, topicul va fi resetat peste 30 de minute, pana cand canalul este idle.

/msg x topic <#canal>

**********************************************************************************************

Nivele 25 - 49

User obisnuit al canalului

DEVOICE - Da devoice unuia sau mai multor useri de pe canal.

/msg x devoice <#canal> ...

VOICE - Da voice unuia sau mai multor useri de pe canal.

/msg x voice <#canal> ...

**********************************************************************************************

Nivel 1

Acces Minim

BANLIST - Arata lista de banuri a canalului.

/msg x banlist <#canal>

REMUSER -La acest nivel, sau mai mare, iti poti sterge accesul de pe orice canale, atat timp cat nu esti managerul canalului (nivel access 500 pe canal). Managerii care vor sa fie stersi vor fi nevoiti sa dea "purge" la canal, s-au sa transfere canalul lor altui user.

/msg x remuser <#canal>

STATUS - Afiseaza toate modurile si setarile, numarul de useri si de opi din canal, userii care sunt autentificati in mod curent pe canal, chiar daca X este s-au nu pe

canal. Userii autentificati in mod curent pe canal sunt aratati in formatul "username/nickname ". Nickname-ul unui user va fi afisat doar daca userul respectiv se afla pe canal, altfel va fi afisat doar username-ul lor si nivelul de acces.

/msg x status <#canal>

**********************************************************************************************

Nivel 0

Restul

ACCESS - Se poate verifica accesul unei persoane sau a unei masti prin intermediul username-ului, al nickname-ului s-au a mai multor usere prin folosirea mastilor. Informatia indica: nivelul, automode daca este cazul, suspendarea si nivelul acesteia (daca este cazul), si cand a fost vazut ultima oara userul.

Daca sunt mai mult de 15 accese, du-te la http://cservice.undernet.org/live/ si logheaza-te, ca sa vezi intreaga lista da click pe optiunea "Channel Information" si completeaza numele canalului. De asemenea puteti sa folositi deodata optiunile il locul username-ului sau mastii pentru a afla un anume rezultat.

/msg x access <*|masca|username|=nickname> <-min >

............. <-max <-modif> <-none|-voice|-op>

* - arata accesul unui user anume.

/msg x access <#canal> *

pattern - arata nivelul de acces al username-urilor care corespund mastii respective.

/msg x access <#canal>

username - arata accesul unui user anume.

/msg x access <#canal>

=nickname - arata nivelul de acces a unui singur user folosind nickname.

/msg x access <#canal> <=nickname>

-min - arata doar userii cu acces peste nivelul introdus.

/msg x access <#canal> -min

-max - arata doar userii cu acces sub nivelul introdus.

/msg x access <#canal> -max

-op - arata doar userii cu setarea OP la AUTOMODE.

/msg x access <#canal> -op

-voice - arata doar userii cu setarea VOICE la AUTOMODE.

/msg x access <#canal> -voice

-none - arata userii fara setare AUTOMODE (None).

/msg x access <#canal> -none

-modif - arata cine a modificat ultima data accesul.

/msg x access <#canal> -modif

CHANINFO - Arata daca canalul este sau nu inregistat, userul managerului, si actuala DESCRIPTION si URL, daca exista.

Aliasul: INFO

/msg x chaninfo <#canal>

HELP - Arata informatia de ajutor pentru o anume comanda.

/msg x help

INFO - Arata informatii despre un username cum ar fi nick-ul si user@host daca sunt conectati, limba aleasa, cand a fost vazut ultima data si setarile de invisible, si daca aveti suspend de la un CService Administrator. Daca este folosita pe userul personal, va arata deasemenea si e-mail-ul dumneavoastra inregistrat, ultimul hostmask in formatul (nick!userid@host) folosit cand username-ul a fost logat, setarea ta max logins, va lista toate canalele pe care ai acces (doar CService si tu pot vedea aceasta informatie, nu si alti useri). Daca doresti sa ascunzi aceste informatii, vezi comanda SET INVISIBLE (Nivel 0).

/msg x INFO

ISREG - Verifica daca un canal este inregistrat s-au nu.

/msg x isreg <#canal>

LBANLIST - Cauta in lista de banuri a lui X pentru o anumita masca. Folositi * pentru a vedea intreaga lista, sau specifica un *!*user@*.host pentru a gasi un ban anume. Daca sunt mai mult de 15 banuri atunci mergi la Pagina Web CService si logheaza-te, ca sa vedezi intreaga lista dai click pe optiunea "Channel Information" si completezi numele canalului.

/msg x lbanlist <#canal> <* | *!*user@*.host>

LOGIN - Aceasta incarca accesele tale in memorie si te autentifica pe TOATE canalele pe care ai access.

Tine minte: Nimeni din CService nu-ti va cere vreodata parola ta! NU da parola ta nimanui pretinzand ca este cineva de la CService.

/msg x@channels.undernet.org login

MOTD - Arata mesajul zilei a lui X.

/msg x motd

SEARCH - Il face pe X sa listeze canalele unde anumiti parametri de cautare se potrivesc cu keyword-ul canalului, daca exista. Nu este necesara folosirea wildcard-urilor (*). Un numar de 10 rezultate va fi afisat.

/msg x search

SET - Schimba anumite variabile pentru username-ul sau canalul dumneavoatra.

/msg x set

Variabile si Valori:

INVISIBLE - Aceasta este o optiune personala care te va lasa sa hotarasti vizibilitatea informatiilor username-ului tau, ceruta cu comanda INFO, a fi visibil sau nu. Pentru a afla mai multe informatii vezi comanda INFO (Nivel 0).

/msg x set invisible

LANG - Schimba limbajul cu care X iti raspunde.

/msg x set lang

Limbi disponibile:

 

ar Arabic

ca Catalana

ch Craciun

de Germana

dk Daneza

ea Paste

en Engleza

es Spaniola

fr Franceza

gr Greaca

ha Halloween

hu Maghiara

it Italiana

mk Macedoneana

nl Olandeza

no Norvegiana

pt Portugheza

ro Romana

sv Slovaca

tr Turca

 

SHOWCOMMANDS - Arata toate comenzile pe care le poti folosi pe canal, corespunzator cu accesul tau. Daca nu e specificat nici un canal, vor fi aratate doar comanzile de nivel 0.

/msg x showcommands <#canal>

SHOWIGNORE - Arata lista de ignore a lui X. X va da ignore unui user cand acesta il flood-eaza intentionat sau nu. Durata ignore-ului este de 60 de minute.

/msg x showignore

SUPPORT - O metoda alternativa care iti permite sa confirmi ca esti de acord sau nu pentru o aplicatie a unui canal, daca te alfi in lista suporterilor. Dupa autentificare, X iti va trimite o notificare despre orice aplicatie a unui canal in care esti trecut ca un suporter si deasemenea iti va trimite o notificare referitor la comanda SUPPORT. Alternativ, poti sa vizualizezi aplicatia din pagina web pentru a vedea mai multe informatii despre acest lucru, pune o obiectie, si confirma sau nu suportul pentru acel canal de acolo. Comanda nu va fi valabila daca nu esti trecut in lista celor care sunt suporteri a acelui canal, sau un canal nu va avea o aplicatie de "Pending" in web.

/msg x support <#canal>

VERIFY - Arata daca persoana este sau nu logata, si daca este va arata username-ul lui, si de asemenea indica daca acesta este un Administrator CService Oficial (Official CService Administrator) sau Reprezentant Oficial de la CService (Official CService Representative) si/sau este un IRC Operator.

/msg x verifytext