Soihtuköynnös

Oikein hoidettu soihtuköynnös on viehättävä huonekasvi. Se on epifyytti ja vaatii sen mukaisen hoidon. Se kasvaa alkukeväästä elokuulle. Silloin sille annetaan vähän mieluiten kalkitonta lannoitetta. Kastellaan normaalisti myös kalkittomalla vedellä. Kasvukaudella soihtuköynnös tarvitsee hieman varjoisen paikan ja melko suuren ilmankosteuden. Lepokauden se voi viettää sisällä asuinhuoneessa, mikäli se ei ole kovin lämmin.
Jotta kasvi saataisiin kukkimaan, se siirretään kuukaudeksi hiukan alle 15oC lämpöön. Multa vaihdetaan keväällä ja samalla voidaan ottaa pistokkaita juurrutettaviksi.

Koko: Köynnösmäiset versot voivat kasvaa lähes metrin pituisiksi.
Kasvu: Versot kasvavat 40-50 cm vuodessa
Kukinta-aika: Maalis-huhtikuussa. Vaatii lepokauden jälkeen runsaasti kosteutta ja lämpöä kukkiakseen hyvin.
Valontarve: Vaatii valoisan kasvupaikan lähellä ikkunaa, mutta on kesäisin suojattava liialta auringonpaisteelta. Lehdet eivät saa olla niin lähellä ikkunaa, että koskettavat sitä.
Lämpötila: Sopiva lämpötila on +13-+15oC. Jos lämpötila on tätä korkeampi, kasvi vaatii päivittäisen lehtien sumutuksen. Lämpötila ei kuitenkaan saa kohota yli +24oC.
Kastelu: Lukuun ottamatta lepokautta talvella tuliköynnös vaatii runsaasti vettä. Kesällä voidaan kastella vähintään kahdesti viikossa, toisinaan useamminkin. Lepokauden aikana kastellaan korkeintaan kerran viikossa.
Lannoitus: Lisää kasviravinnetta kasteluveteen kahden viikon välein.
Kosteus: Korkea ilmankosteus edistää kukintaa. Ilmankosteuden lisäämiseksi aseta ruukku alustalle, jossa on kiviä ja vettä tai upota ruukku astiaan, jossa on kosteata turvetta. Jos kasvi kasvaa riippuvassa korissa, pidä vettä astiassa lähellä kasvia. Sumuta lehdistöä haalealla vedellä, jossa ei ole kalkkia. (Huonekasvien hoito, David Longman)