Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Hopeisen kuun yö (Kesä 2002)

Genre: Fantasia, maagien pyhä juhla
Hahmo: Acasi Laeassa, Hopeisen lohikäärmeen maagien opettaja maagi.

Tätä peliä olin ehtinyt jo jonkun verran odottaakin. Pelimateriaalien mukaan luvassa oli varsin tyypillistä yliyli fantsua, jossa vähintään joka toinen hahmo osasi magiaa. Loppujen lopuksi magiaa taisi osata 90% hahmoista ja niistä melkein puolet oli aivan yli munchkin hahmoja. Mutta vaihteeksi tällainen peli oli oikein piristävää. Järjestelyissä pieleen meni moni asia. Hahmoissa oli älytön määrä kielioppivirheitä ja epäloogisuuksia, jopa haitaksi asti. Mutta pienellä improvisoinnilla sain hahmosta irti varsin paljon. Pelipaikalla ryhmämme oli varsin aktiivinen ja saimme täydennettyä puutteellisia pelimateriaaleja osaksi omilla keksinnöillä, osaksi pelinjohdon vastauksilla. Kuten jokaisessa pelissä sekä alkubriiffi että pelin aloitus myöhästyivät useammalla tunnilla, pelipaikalla tuli sitten hengailtua ja juteltua ihmisten kanssa reippaat kymmenen tuntia ennen kuin peli edes saatiin alkamaan.
Itse peli sujuikin sitten oikein mukavasti. Pelasin Hopeisen lohikäärmeen maagia. Ryhmämme oli lähtenyt seuraamaan Hopeista lohikäärmettä ja eronnut valonmaageista, silti käytimme yhä valkoista kaapua. Paikalla olleista olennoista meitä pitivät pettureina valonmaagit, muuten vain idiootteina mustat maagit ja kaikki muut pelkäsivät lohikäärmeitä ja siksi vihasivat meitä. Varsin hyvät lähtökohdat. Pelin kulku oli täysin tyypillistä fantasiaa. Loitsuja lauottiin joka välissä, sieltä täältä ilmestyi jatkuvalla syötöllä demoneita, lohikäärmeitä ja kaikennäköisiä ihme otuksia. Tehtiin liittoja ja käytiin kiistelyjä eri maagikuntien välillä. Selviteltiin suurempia tai pienempiä ongelmia. Näissä peleissä ei tekeminen ainakaan lopu kesken. Tylsää ei ehdi tulla kun jostain on aina joku lohikäärme ilmestymässä.
Koska emme halunneet jäädä pelipaikalle nukkumaan lähdimme kahden jälkeen yöllä ajamaan kotiin. Puolet pelaajista oli jo silloin off-gamettamassa, mutta maagien peli jäi varsin pahasti kesken. Harmitti hiukan etten ollut näkemässä miten kävi koko juhlan tarkoituksena olleessa rituaalissa ja demonin karkotuksessa ja niin edelleen. Mutta epäilen josko mitään saatiin edes aikaiseksi ennen koko pelin lopettamista, kun rituaaliakin oli yritetty tehdä jo ainakin kaksi tuntia, siinä kuitenkaan onnistumatta (aina oli jostain puskasta hypännyt lohikäärme tai vastaava väliin).