Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Apel za malu NaduApel za malu Nadu


Nasa Nada nema ni godinu dana. Rodjena je 4.aprila 98. kao drugo dete u porodici (sin Jovan je star dve godine) Vec u porodilistu lekari su postavili dijagnozu: 1. STENOZA PLUCNE ARTERIJE 2. ASD
U prevodu : DVE SRCANE MANE

Mozda mozete zamisliti kako je roditelju kada to sazna. Strah i bol su bili veci od porodilista. medjutim nezamisljivo je tek trebalo da se dogodi. Naime, dvadesetog dana po rodjenju Nadi su se pojavili otoci na stopalima i ocnim kapcima, a cetrdesetcetvrtog dana njenog zivota primise je u Deciju Bolnicu u Tirsovoj ulici zbog ispitivanja. Tada je pocelo ono sto se neda opisati i sto se desava "tamo nekim ljudima." A desilo se nama.
Svakodnevno vadjenje krvi, infuzije koje su trajale veci deo dana, kiseonik, ultrazvuk i ostali cesti pregledi bili bi sok i za odraslog coveka, a kamoli za malo bice koje je sebe iscrpljivalo beskrajnim placem. Mi smo bili u agoniji, ali smo se tesili verom da ce uskoro ustanoviti u cemu je problem i poceti sa lecenjem. Ubrzo, hirurzi uradise biopsiju bubrega (uzimanje uzroka tkiva) i potvrdise sumnje nefrologa da nasa cerka boluje i od : KONGENITALNOG NEFROTSKOG SINDROMA.Radi se o retkoj i veoma teskoj bolesti bubrega. Geni su pogresili i treci put. Nada sa majkom ostade u bolnici dva meseca.Ukratko do sada ona je prezivela : PREKO DVESTA UBODA IGLOM, PET TRANSFUZIJA, TRI TOTALNE ANESTEZIJE, SEST HIRUSKIH REZOVA, VISE TROVANJA KRVI I MNOGE DRUGE MUKE. Uz velike finansijske probleme, uspeli smo da je odvedemo u London, gde je uspesno uradjena kateterizacija srca i otklonjena teza srcana mana. Nada je vec vise meseci kuci, prima neophodne infuzije albumina koje joj sami dajemo, kroz kateter u jugularnoj veni na vratu.Na nasu veliku srecu i cudjenje lekara, ona je ipak uspela da poraste i razvije se kao zdrava beba. Teska je 9,5 kg. Medjutim bubrezna funkcija se pogorsava iz dana u dan. Uskoro ce njeni bubrezi prestati da rade. JEDINI LEK JE TRANSPLANTACIJA BUBREGA. Davalac ce biti neko od clanova porodice, ali takav zahvat se mora uraditi u inostranstvu i veoma je skup (100.000 DM) Osim novca za transplantaciju nama bi dobro dosla i pomoc u lekovima jer Nada dobija petnaest lekova od kojih su nam neki prakticno nedostupni zbog svoje cene. (EPREX, GAMAVENIN, ARTEIN) Zbog toga, cvrsto ubedjeni u spas nase cerke, usudjujemo se da molimo za pomoc.
ZIRO RACUNI :
DINARSKI BEOBANKA : 40811- 620 - 6 - 16 - 356 - 51- 6029416
DEVIZNI ZEPTER BANKA : 70806 - 01 - 1227028585
ZA POTREBNE INFORMACIJE MOZETE SE OBRATITI NA TELEFON:
011/ 8250 - 940 ILI NA
E-MAIL : gaks@eunet.yu
PRUZIMO NADI SANSU. ONA CE JE ISKORISTITI.
HVALA
Roditelji
Svetlana i Ivan Vuckovic