Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

BUKU PANDUAN PERNIAGAAN & IKLAN

KAEDAH PEMASARAN

KAEDAH PEMASARAN

Hebahkan Produk Anda

Penggunaan perkataan-perkataan yang menarik dalam iklan saya, pastinya antara faktor yang berjaya menarik minat anda untuk memesan buku panduan "Bagaimana Mendapatkan RM1,000 Seminggu Dalam Perniagaan Pesanan Pos" ini.. 100% kejayaan iklan seumpama ini adalah bergantung kepada kecekapan tangan dan muslihat minda seseorang pengiklan, untuk menarik wang daripada pembaca iklan.

Kunci Kata yang berada di luar kesedaran dan pengetahuan pembaca mungkin kelihatan mudah dan biasa sahaja. Tetapi ianya memang digunakan secara berlebih-lebihan oleh pengiklan membina kekayaan yang besar, hampir di dalam semua majalah dan akhbar-akhbar tempatan, dan kebanyakan diantara kita pula begitu mudah menjadi buta dengannya.

Ramai diantara pengiklan seperti ini yang telah menjadi jutawan di seluruh dunia. Elemen seperti ini telahpun diasah dan diubahsuaikan supaya menjadi kelihatan sangat "sempurna" dan bernilai tinggi. Perhatian pembaca dilalaikan dengan begitu berhati-hati, sehingga mereka tidak menyedari bahawa cerita tentang wang lebih banyak menarik minatnya, daripada berfikir logik tentang sesuatu perkara. Cara ini akan menghasilkan pendapatan yang lebih besar kepada pengiklan berbanding pendapatan yang boleh diperolehi oleh pembeli.

Kita memang maklum setiap orang yang mahu menjual barang atau sesuatu produk akan menggunakannya. IKLAN adalah kaedah atau perantaraan untuk menjual barang yang telah lama wujud dan memang kukuh, jadi ia sebenarnya bukanlah satu kaedah baru. Walau bagaimanapun sebagai pengiklan kepada program membina kekayaan yang dipromosikan melalui majalah atau akhbar, dan termasuk juga yang melalui mel terus (direct mail), perhatian secara sedar harus ditujukan melalui perantaraan jualan itu sendiri.

Keyakinan Terhadap Produk

Pembaca biasanya akan menunjukkan minat yang begitu baik terhadap produk, seperti buku panduan, plan atau apa sahaja yang dijual asalkan ia tentang wang, kemudahan atau sebagainya. Malah keinginan semulajadi yang terbit di hati pembaca biasanya berbentuk pertanyaan "adakah kandungan buku tersebut boleh membantu menghasilkan wang yang banyak melalui pengunaan teknik yang terkandung di dalamnya?".

Kebiasaannya memanglah agar sukar untuk memperolehi hasil yang tepat. Jika hasil yang diperolehi tidak banyak, ianya seperti tidak munasabah kerana berlainan dari apa yang diceritakan dalam iklan si penjual.

Di sebalek ketidakadilan dan logiknya iklan-iklan yang didakwa boleh menghasilkan apa sahaja kepada orang lain, pada masa yang sama mereka cuba mendapatkan lebih banyak wang untuk diri sendiri, samada menyedari atau tidak, pengiklan secara munasabahnya hanya mahu menuju matlamat utama mereka yang satu iaitu supaya seseorang membeli produk atau apa sahaja yang mereka iklankan.

Jika tiada orang yang membelinya, seperti yang telah sedia maklum mereka tak akan ke mana-mana, ini bermakna plan atau buku tersebut tidak bernilai kepada orang lain kecuali dirinya sendiri. Itulah sebabnya mereka menggunakan iklan untuk tujuan membuat jualan dan dengan cara apa sekalipun mereka akan cuba mempengaruhi pembaca. Tetapi ini memang cara terbaik yang patut dilakukan terutamanya yang berkaitan dengan program yang mempunyai maksud "bagaimana untuk memperolehi wang yang banyak".

Pada peringkat permulaan, kebanyakan program meningkatkan kewangan mendapat sambutan yang baik, dan kejayaan sederhana yang berlaku kepada majoriti pembeli program mempunyai sebabnya yang tersendiri mengapa ianya jadi begitu. Iaitu walaupun ditunjukkan kaedah yang telah terbukti berjaya atau menggunakan kebijaksanaan seperti yang diberitahu oleh pengiklan, secara saikologi dan kemampuan kewangan pembeli mungkin tidak memiliki kebolehan seperti yang dimiliki oleh pengiklan untuk menggunakan teknik atau kaedah yang dinyatakan.

Barangkali, sesuatu cara yang perlu untuk mencapai kejayaan yang disebutkan ialah dengan cara memiliki wang beribu ringgit atau cuba "mengalihkan gunung" bagi membolehkan teknik ini digunakan. Pengiklan biasanya mengetahui, mungkin cuma seorang daripada 10 orang yang menggunakan teknik tersebut boleh memperolehi kejayaan seperti dirinya ataupun sekurang-kurangnya hampir sama.

Di peringkat kedua pula, pengiklan mungkin telah sedia mengetahui bahawa mereka sendiri mungkin tidak berjaya memperolehi wang yang banyak, dengan menggunakan teknik promosinya sendiri. Itu bukanlah menjadi pokoknya. Apabila dirasakan melalui pandangannya sendiri, iaitu samada sebahagian besar pembeli benar-benar mencuba teknik tersebut atau tidak, kurang penting asalkan mereka tidak meminta wang mereka dipulangkan semula, maka mereka merasa bebas. Dalam masa yang sama pengiklan telah memperolehi pendapatan lumayan melalui iklan tersebut!. Ini mungkin kelihatan seperti satu komplot, tetapi ianya lebih mirip kepada seperti seorang "ahli silap mata yang pintar membuat helah".

IKLAN memang digunakan sebagai promosi bagi memenuhi kehendak jualan tetapi lazimnya "produk" hanyalah sebagai umpan sahaja. Keuntungan yang besar telah diperolehi secara berterusan oleh mereka yang mengetahui PERBEZAAN tentang produk yang mereka jual dan mendapatkan pelanggan atau pembelinya. Ini mempunyai persamaan dengan pepatah Melayu yang berbunyi "sambil menyelam minum air". Kesannya...kebanyakan dari kita telahpun menjadi mangsa samada sekali ataupun lebih.

Seperti yang berlaku kepada saya, iaitu dengan membeli program-program tersebut ia membuatkan saya seolah-olah dengan "sengaja mahu menjadi mangsa". Inilah yang seringkali berlaku bukan hanya kepada diri saya malah ramai lagi, mungkin termasuk anda, kerana inginkan kaedah sebenar untuk memperolehi wang yang banyak dan terpengaruh dengan iklan.

Jadilan Pengiklan

Akhirnya, apabila saya telah mempelajari, menyelidiki serta membuat kajian saya rasa matang keadaan sebenar. Pada waktu dulu, ramai orang yang berfikir seperti saya iaitu merasa yakin yang pengiklan telah mempunyai dan memperolehi wang yang banyak, tetapi memang itulah tujuannya. Mereka berjaya melakukannya!.

Dan hasil kajian saya maka perlulah saya mengambil kedudukan yang baru, dan anda juga perlu mengambil polisi yang betul, kerana seminit sahaja anda telah mengetahuinya maka jawapannya ialah ANDA perlu menjadi PENGIKLAN. Barulah anda boleh memperolehi wang yang banyak.

Ramai orang tidak menyedari aspek iklan itu sendiri sebagai satu prinsip untuk mendapatkan keuntungan. Lagi pula kunci kata "key element" yang digunakan untuk mendapatkan jumlah wang yang banyak tidak semestinya memerlukan sebuah buku atau produk yang menakjubkan. CUMA iklan yang dibuat selalunya mempunyai SENTUHAN AJAIB. Ini bagi membangkitkan minat anda dan beberapa ribu bakal pembeli!.

Dari situlah saya telah mula membuat kajian dan catitan bagi menghasilkan buku panduan yang saya namakan "Bagaimana Mendapatkan RM1,000 Seminggu Dalam Perniagaan Pesanan Pos Anda".

Tujuan saya menjual buku panduan ini adalah untuk memberitahu kepada anda supaya mengunakan teknik ini yang telah digunakan juga oleh lain-lain pengiklan yang begitu berjaya. Bagi anda dan mereka yang sanggup menggunakan teknik ini, ganjarannya ialah wang boleh terus mengalir masuk ke dalam hidup anda. Sekarang kita telah mengetahui rahsia sebenar industri pengiklanan dan kita perlu mencampakkan "pakaian kotor" itu keluar. Sekarang kita boleh menumpukan kepada kaedah di dalam buku ini untuk melakukannya. Jika di dalam fikiran anda ada satu matalamat atau keinginan untuk membuat jualan, apa yang patut dilakukan ialah menggunakan atau menyandarkannya kepada satu kaedah yang mudah. Saya telah dan akan terus menerangkan kepada anda tiga langkah sekaligus, yang mana apabila anda menggunakannya boleh memberikan sumber kewangan 100%.

Sebelum saya meneruskannya, jika ada sesiapa diantara anda yang berfikir apa yang ada di dalam buku panduan ini adalah satu penipuan, saya harap anda bawalah bertenang dulu!.

Samada saya atau anda yang akan menggunakan buku ini sebagai panduan, ianya bukanlah bermaksud untuk menipu sesiapa. Sebaliknya ini adalah benar kerana jika kaedah ini digunakan dengan teratur pada setiap kali, ianya akan memberikan wang kepada anda dan berfungsi 100%. Saya akan menunjukkan dan membincangkannya dengan lebih lanjut. Anda boleh melihat hasilnya nanti apabila menggunakan teknik ini. Bakal pembeli akan memperolehi faedah yang sama juga seperti anda. Dengan ungkapan lain, semua orang boleh menang atau beruntung!. Dengan menggunakan kaedah dalam buku panduan ini secara betul dan teratur, anda dan setiap orang yang mempelajarinya boleh memperolehi pendapatan yang tinggi. Ini kerana, selagi masih ada peminat pesanan pos (mail order) dan media masih wujud, anda tidak akan kekurangan pembeli.

Saya juga akan menerangkan secara terperinci berbagai aspek industri pengiklanan dan perniagaan pesanan pos (mail order) bagi mengurangkan perbelanjaan anda. Yang mana peruntukan anda mungkin kecil. Dan peruntukan untuk menggunakan kaedah dalam buku ini juga kecil jika dibandingkan dengan yang lain. Anda tentu tak mahu tinggal di dalam rumah yang serba kekurangan dengan perbelanjaan yang besar. Oleh sebab yang demikian saya mahu menggunakan waktu ini bagi menghapuskan "dongengan" di dalam perniagaan pesanan pos (mail order) yang mana telah menjadikan ramai orang bekerja dengan mengeposkan benda-benda yang tidak bermutu dan kurang memberi hasil. Dan tujuan utama saya ialah supaya anda memperolehi faedah daripada maklumat ini, jadi anda benar-benar boleh menggunakan dan memperolehi keuntungan seperti yang anda cari...DENGAN CEPAT!.

KA LAMAN SETERUSNYA....

KLIK DI SINI