Personliga minnen med Carola

 

 

Jag minns än idag när jag för första gången kollade på en melodifestival, det var 1991 och en snygg tjej med en lika dan väst som mamma och långt brunt hår tävlade med en låt vid namn "Fångad av en stormvind", pappa berättade gamla minnen om när denna tjej slogienom och jag tyckte hon var mest snyggt, låten var också okej men just då var det bara Lotta Engberg som gällde. Måndagen efter när jag var på fritids så spelades "Fångad av en stormvind" oavbrutet och då hörde jag hur bra den var, och började gilla den skarpt, jag köpte albumet "Carola hits" och spelade den hela tiden om mamma blev bara mer och mer less. Julen 1991 så gick vi på en gala i globen "Stjärn glitter" hette den och det var första gången jag fick se min stora idol på riktigt, även fast Carola bara såg ut som en prick på schenen så rös jag i hela kroppen. Carola-febern höll i sig i min skola och fritids tills 1993 då Carola klippte av sig håret, besvikelsen var total och Carola slutades omedelbart att spelas på den gamla bandspelaren på fritids. I en månad klarade jag av det men sedan började jag smyg lyssna på Carola och 1994 så köpte jag albumet "Personligt" och det var då det hela började på allvar.

1995 var jag och min pappa på "Sound of music". jag började köpa skivor, tidningar, gick med i fan-cluben m.m. Jag sjöng till och med "Främling" innför 200 personer i skolaulan. 1996 så var det dags för det stora, jag skulle träffa Carola persnoligen på en fan-clubs jul fest under december 1996 och hjärtat dunkade mycket fort, jag tvinade en luva runt min hals för att dölja sug-märkarna jag fått under dagen, Carola tog sig värkligen tid med alla sina fans och var inte som min kompisar sa att hon skulle vara "Hon kommer vara jätte snobbig och be dig fara nånstanns" sa dom, men icke, hon var jätte trevlig och glad även fast hon pratat och skrivit autografer i över en timma innan. Efter det så blev jag ännu större fans av Carola.

Men ändå dröjde det över ett halvår innan jag såg Carola igen, denna gång var det under hennes hits-turné sommaren 1997, när jag kom dit tre timmar innan var det bara ett par stycken där men en halvtimmam innan konserten så var det fullt. Konserten var bra och faktiskt ännu tycker jag det varit den bäste konserten jag sett.

Undet vintern 1997 var det dags för mig att träffa Carola personligen för andra gången, även denna gång under en fan-clubs träff, Carola var lika trevlig som året innan och jag lika närvös. Kvällen var mycket lyckad och när jag kom hem samma kväll så var Carola med på "Blåsningen" i TV, en kväll att minnas.

Efter det här tog Carola mamma ledigt så det tog ett år innan jag såg henne igen, denna gång under en jul konsert 1998 med Christer Sjögren och Sten Nilsson, Sugmärkerna täckte återigen min hals fast denna gång träffade jag henne inte personligen men en mycket bra konsert var det i allafall.

Våren 1999 så var det tredje gången jag stod öga mot öga med min stora idol, denna gång var det en singniering efter en psalmkonsert i Stockholms konserthus, då fick jag även se Carolas son Amadeus för första gången. Precis innan detta hade jag även startat "Carola nyhetsbrev" där jag informerar Carolas fans om konserter, skivor, TV program, mm.

Sommaren 1999 hann jag se Carola tre gånger, först på "Eld och lågor galan" som gick på TV4 där hon sjöng "I found love" det var min polare Tobias som hade fått tag i biljetter, Tack Tobbe. Sedan var det under repetionerna av "Allsång på Skansen" men då fick jag bara se några skymmtar av henne, men var nöjd ändå. Tredje gången var på "Rhapsody in Rock" där bla annat Maria Lundqvist och Robert Wells medverkade.

Den 8 oktober 1999 startade jag en hemsida om Carola för att visa min uppskattning över det hon gör och gjort.

Den 13 November 1999 träffade jag Carola på en skivsingniering av albumet "Jul i Betlehem" på Mega skivakademin i Stockholm, där jag återigen fick möta min idol, men denna gång inte lika närvöst.

Åhléns Skanstull hade den 18/12 -99 en skivsingniering med Carola och då var jag så klart på plats, hon hade nu börjat känna igen mig vilket gjorde mig jätte glad, senare på kvällen såg jag julkonserten "Whte Christmas" i Globen, men andra ord en mycket lyckad dag.

 

Efter att införskaffat närmare 100 skivor och singlar, 100 tals bilder, foton, löpsedlar och ur-klipp, massor av tidningar, kläder, över 50 autografer, klisetermärken, osv så kan man undra när detta ska ta slut, men det lär dröja. Man kan säga att jag växt upp med Carola och har massor av minnen med henne. Så mina vänner får allt ta och kalla mig för "Carola-Mange" ett tag till.

 

 

Så det kommer mera....

 

Till förstasidan