Umeå Arkeologiförening

 

 

Ursidan
Kontakt
Föreningsbestyr
Rista dina runor här
Tillslaget
Nämforsen
Länkar

Arkeologiföreningen har vaknat upp ur sin dvala och nu är det då dags även för arkeologiföreningens hemsida att bli uppdaterad. Varför då denna långa väntan på en uppdatering efter att ny styrelse har blivit vald och ansvarig för hemsidan har blivit utsedd? Svaret på denna insiktsfulla fråga är enkel. Som arkeolog blir något riktigt intressant först när det är riktigt gammalt och ingen har rört objektet på mannaminne. Som denna hemsida.

Hur som helst, ny styrelse är vald sedan förra hösten och vi som ingår i denna hälsar alla medlemmar och andra vilsna själar som förirrat sig hit varmt välkomna.


Årets storslag närmar sig med raska steg, så gå in under föreningsbestyr för mer information om hur just du kan bli en del av denna frossa i god mat, jäst dryck och gott sällskap.

 

Umeå Arkeologiförening har funnits sedan 1987 och vår verksamhet inriktas framför allt på att få arkeologistudenter att trivas och umgås under trevliga former. Föreningen är dock öppen för alla arkeologiintresserade.

Vad gör vi då i arkeologiföreningen? Vi anordnar föreläsningar, exkursioner samt en del andra roliga aktiviteter som inte nödvändigtvis behöver ha med arkeologi att göra. Dessutom har vi två årligen återkommande sittningar, kring lucia julblotet, en sittning som anordnas av AB-kursen, och på våren Storslaget, en sittning som ALLA arkeologer bevistar.

Vi har även en egen tidning, som kallas Tillslaget. Denna tidning ligger dock i dagsläget på is i väntan på redaktör

 

 

Så här glad blir man då man upptäcker att arkeologiföreningens hemsida åter är vid liv. Länge leve skärslevarnas folk