Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sc JANTO COMPANY srl
        
Sisteme de irigat automatizate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagina de start
Alte activitati

Intrebari.frecvente
Contact
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Pagina realizata de:

 sc Janto Company srl

                                    Descrierea unei instalatii de irigat

    Instalatia are ca scop irigarea plantelor si a gazonului  cu cantitatea de apa necesara si de a completa convenabil cantitatea precipitatiilor naturale.

    Instalatia se proiectata cu aspersoare „pop-up”, care sunt amplasate in totalitate sub nivelul terenului si care ies la suprafata doar Ón timpul udarii, iar dupa aceea se retrag automat in pamant.

    Comanda udarii, a timpurilor de pornire si a duratelor se face automat din panoul de comanda. In cazul precipitatiilor udarea este oprita automat de senzorul de umiditate cu care este echipat sistemul.

    Componentele sistemului automatizat sunt fabricate Ón SUA.

    Aspersoarele sunt proiectate si amplasate astfel incat sa asigure o distributie uniforma a cantitatii de apa si impreuna cu automatizarea reglata corespunzator se poate ajunge la o economie de apa chiar si de 50%. Secretul distributiei economice consta in aranjarea corespunzatoare a aspersoarelor, impartirea pe zone in functie de conditiile de stropire si in programarea timpilor corespunzatori acestora.

     Sistemul trebuie racordat la instalatia de apa a casei dupa contorul de apa. Datorita faptului ca toata instalatia se afla sub pamant racordul la reteaua de apa se face intr-un camin care poate fi chiar caminul de apa existent. Instalatia se poate folosi si de la alte surse de apa, de exemplu la o fantana sau put. In cazul acesta se vor folosi pompe de apa.

    Udarea se face pe zone, iar comanda zonelor se face cu electroventile. Electroventilele se grupeaza si se monteaza in pamant, in cutii cu capacul (verde) montat la nivelul terenului.

    Panoul de comanda se poate monta in interior sau exterior cu conditia posibilitătii racordarii la reteaua de 220 V a casei si a executarii legaturilor la cutiile cu electroventile din curte. Tensiunea de comanda a electroventilelor este de 24 V, tensiune ce se obtine in panoul de comanda. In cazul intreruperii curentului de 220 V, inregistrarea datelor din memoria panoului de comanda ramane neschimbata datorita bateriei reancarcabile existente in panou, dar nu se va face comanda electroventilelor, daca ar fi cazul de udat,  si deci nu se va uda terenul.

    Toate lucrarile aferente instalarii instalatiei de udat, aprovizionare cu materiale, executarea santurilor necesare tubulaturii, racordarea la reteaua de apa, executarea instalatiei electrice de joasa tensiune, 24 V, reglarea automatizarii, instruirii beneficiarului, se executa de firma.

    Legarea la instalatia de 220 V, se v-a executa de electricianul care a executat instalatia electrica a casei in colaborare cu firma instalatoare a sistemului de udat. Panoul de comanda se poate alimenta si de la o priza existenta.

    Pentru instalatia de irigat automatizata se acorda o garantie de 2 ani cu conditia ca prima pornire de sezon, primavara si pregatirea instalatiei pentru perioada de iarna, sa se faca de firma instalatoare a instalatiei.