Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

About

Colombia is een land in het noord-westen van zuid-amerika.Het is 28x groter dan Nederland en er wonen ongeveer 40 miljoen mensen.Het land heeft 34 bestuurlijke eenheden en de 3 grootste steden zijn Bogota,Cali en Medellin.

Door Colombia loopt een grote bergketen de Andes.Bogota (de hoofdstad) ligt in dat gebied,zo'n 2649 m. boven de zeespiegel.Omdat Bogota in dat gebied ligt was het tot voor kort een moeilijk bereikbaar gebied,maar de laatste 50 jaar is Bogota erg veranderd.Zowel via de lucht als via de snelweg is Bogota nu erg makkelijk bereikbaar.In zeer korte tijd is de hoofdstad van Colombia van een onbelangrijke stad naar een belangrijke handelsstad met vele wolkenkrabbers en andere moderne gebouwen veranderd.

DE MAGDALENA

De Magdalena is de belangrijkste rivier in Colombia, en stroomt dan ook dwars door het land.Ze wordt ook wel de 'levensader'van Colombia genoemd.Ooit was de Magdalena een belangrijke transportroute maar nu zijn er vele wegen bijgekomen en is ze al lang niet zo belangrijk meer voor de transport.Wel is ze nog steeds erg belangrijk omdat er aardolie uit de bronnen wordt gewonnen.