Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Home

HTML

De waarheid over melk

Hanzehogeschool

(c)2005 Tumeroide Productions

Artikelen over melk.

De waarheid over melk.

Melk: Het sprookje

Waarom melk?

Melk en slechte vetten

Melk en ernstige ziekten

Melk en acne/eczeem

Melk en astma/borstkanker

Melk proteÔnes en diabetes

Eierstokkanker, melk als oorzaak?

Zuivel en leerproblemen

Calcium en fluor problemen

Zuivel en overgewicht

Melk drinken maakt dik

Sporen van medicijnen in melk

Pas op met zuivel

Liever gefermenteerde zuivelproducten

Geen relatie tussen calcium- en zuivelconsumptie

Waarschuwing Tros Radar

Artikelen over melk

Zuivelbedrijven onder vuur in de VS
The Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) petitioned the Food and Drug Administration (FDA) today, requesting it put an end to false and misleading claims by dairy product manufacturers that contend milk consumption promotes weight andfat loss.

Acne en zuivel
Dr F.W. Danby, een Canadese dermatologist die werkzaam is in de US denkt dat zuivel produkten de trigger factor zijn van acne. Hij publiceerde zijn studie in het gezagwekkende Medical Journal Dermatology. Hij vermoedt dat de hormonen in melk het probleem zijn, zij stimuleren de huidolie producerende klieren. Maar hoe kan melk acne veroorzaken? Door het drinken van melk van drachtige koeien wordt je blootgesteld aan hormonen waarvoor ons lichaam niet is ontworpen tijdens met name de puberteit. Het is geen geheim dat tiener's acne heel paralel loopt met hormoniale activiteiten tijdens de puberteit.

Melk en voorhoofdholteonstekingen
Vanwege al de potentieel schadelijke bestanddelen en zorgwekkende besmetting die voorzienbaar in commerciŽle koemelk voorkomt -en in de melkprodukten die ervan gemaakt worden- kan ik me niemand voorstellen (behalve een kalfje) die schade zou ondervinden van een probeerperiode van twee tot vier weken zonder melkprodukten. Calcium en andere voedingsstoffen die in melkprodukten voorkomen, kunnen worden verkregen via donkergroene bladgroenten, zaden en gedroogd fruit, alsook in met calcium verrijkte voedingsmiddelen en supplementen. Dus, voor mensen die verlossing zoeken van koemelkprodukten, beveel ik aan om enkele van de huidige uitstekende melkvrije dranken als sojamelk en rijstemelk te proberen die ruimschoots verkrijgbaar zijn bij natuurvoedingswinkels. Veel van deze dranken zijn nu verrijkt met calcium en vitamine D2.

Wees niet verbaasd als je bemerkt dat gezondheidsproblemen waarvan je dacht dat ze niets te maken hadden met je eetgewoontes -van een druipneus en hoofdholteverstopping tot astma, gewrichtspijn en darmproblemen- verbeteren of volledig verdwijnen! (Koemelk bevat van nature geen vitamine D. Dat wordt toegevoegd in de fabriek, meestal afkomstig uit visolie.) Als je, na het verwijderen van melkprodukten, niet in staat bent om een kwartiertje per dag je huid van armen en gezicht bloot te stellen aan de zon om zo zelf voldoende voorraad van vitamine D aan te maken, dan zal 400 iu ergocalciferol (D2) ingenomen moeten worden via supplementen of verrijkte voedingsmiddelen.