Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Pædagogiske studieture til Firenze og Pistoia

Ole Andersen præsenterer

Sydslesvigsk Kulturgas

Foreningen Europa/Italia

Tekstboks: Am Bahnhof 7. D. 25853 Drelsdorf. Tlf: 0049 4671 2409. E-Mail: olelis@aol.com

 

 

Til pressen!

 

Bogen henvender sig til alle der arbejder professionelt  med børn

Jeg har hermed fornøjelsen at sende jer et eksemplar af  ”Morgendagen Leonardo – italiensk pædagogik for begyndere” – som det naturligvis er mit håb, I kan finde anledning til at omtale i jeres blad.  Som det fremgår, er der tale om 2. udgave af en allerede udgivet bog, hvilket hænger sammen med, at bogen tidligere er udgivet i et lille hæfte som en del af et skriftligt oplæg til studieture til Firenze/Reggio Emilie/Pistoia. Bogen er oplagt læsning for pædagoger, lærere, pædagogstuderende eller som inspirationslæsning forud for planlægning af  et emnearbejde.

Interessen for den italienske pædagogik har aldrig været større, end den er i dag. Inden for de seneste 8 år, har jeg sendt næsten 1000 institutionsansatte, pædagogiske konsulenter, folkeskolelærere, seminarielærere, politikere, bestyrelsesmedlemmer og andre på studieture til Italien og mange vil i de kommende år følge efter.

 

”Morgendagens Leonardo”  fortæller historien om et stort integrerende projekt (Den integrerende baggrund) i en børnehave i en forstad til Firenze. Igennem bogens skønlitterære handling sættes der fokus på alle de pædagogiske begreber, som er kendetegnende for den italienske pædagogik. De allerfleste danske lærere eller daginstitutionsansatte kan nikke genkendende til det meste af det de møder i handlingen – men de allerfleste vil også helt sikkert trække på smilebåndet, når de præsenteres for den kaskade af iderigdom som de præsenteres for i bogens handling. Gennem hele handlingen følger vi et billedprojekt.  Fra omkring side 50 startes der en diskussion omkring den italienske pædagogiks anvendelighed i danske institutioner. Der drages paralleller til vores Leg og Lærings begreb. På side 69 starter fortællingen om dengang Kirsten lavede lyn og torden, som er en fortælling om et stort forløb i et dansk fritidshjem.

 

Bogen er på en gang både en fag-  og en skønlitterær fortælling, hvilket gør, at bogen er unik.

Bogen henvender sig til alle, der arbejder professionelt med børn og unge.

Læs også lektør Ole Imanuel Jørgensens lektørudtalelse på  forreste klap.

Der er ikke tale om nogen forfatterdebut. Bogen er forfatterens 9.  udgivelse siden debut’en i 1978.

 

Illustrationerne er lavet af Thomas Kruse (Røde Mor)

 

Forfatteren er til dagligt institutionsleder i Agoraens Børnegård, Nyløkke 2. 6200 Aabenraa tlf. 74 62 66 67, hvor han kan træffet dagligt mellem kl. 10.00 og 17.00. Bopælen er forlagsadressen i Sydslesvig.

 

Bogen er udgivet på forfatterens eget forlag: Sydslesvigsk Kulturgas, Am Bahnhof 7. D. 25853 Drelsdorf. E-Mail: olelis@aol.com.

 

Ole Andersen: ”Morgendagens Leonardo – italiensk pædagogik for begyndere” Forlaget Sydslesvigsk Kulturgas (Foreningen Europa/Italia). 94 sider pris 198,00, ISBN: 87-982699-6-8. I boghandelen fra 1. oktober 2003. Portofri forsendelse ved bestilling direkte ved forlaget.

 

 

Med venlig hilsen

 

Ole Andersen

c/o Agoraens Børnegård

Nyløkke 2.

6200 Aabenraa. Tlf. 74 62 66 67
E-MAIL:
OLELIS@AOL.COM

 

ARRANGØR: Foreningen Europa/Italia v/ Ole Andersen

Pressemeddelelse