Sparsörs AIK TIF/font> D.Andersson, K-J Flyckt 2, K.Karlsson1-4

Daniel Andersson   Johan Thorn   Kristoffer Karlsson   Johan Blomgren K-J Flyckt Jonas Falk

Bert Claesson Tony Eriksson
Kristoffer Flyckt

I måndagsmatchen mot SAIK kom tre efterlängtade poäng i en match där individuell skicklighet kom att spela en större roll än lagprestationen i stort.

På en utmärkt matta spelades alltså denna ödesmatch där Töllsjö var mer eller mindre piskat att ro hem tre poäng för att hänga på i toppen. Men det var trögt i början för grönvitt...

Andersson fick några goa bollar att löpa ut på och slog några lyror men dock resultatlöst. J.Blomgren kämpade sig runt på vänsterkanterna ett gäng gånger men det blir inga mål!

När en kvart återstod av den första halvleken visade dock Andersson vägen och sköt in 0-1 till grönvitt efter schabbel i motståndarförsvaret.

Andra halvlek bjöd dock på några ljuspunkter för TIF. K-J Flyckt gjorde två väldans snygga mål och eleganten Karlsson nickade in 0-4. Starkt. Målvakt Jonasson fick i kväll göra några riktigt kvalificerade räddningar men på SAIKS tröstmål gick han bet på en märklig skruv som letade sig in bakom den samme.

I den 75 minuten gick B.Claesson in och spelade väldigt väl, väggspel och långboll om vart annat.
Under den senaste träningen var han en strateg och gjorde sig rejält påmind till fredagens (1/6) match mot Friscopojkarna hemma.

Peter Nilsson

Möjligen tyder det på självinsiktsproblem när en domare får stå i centrum för kritik vid en förlust. Men jag vet inte om onsdagens tungviktsmöte mellan TIF och Hemsjö enbart var en match mellan två lag. Domaren hade inte sin bästa dag och bidrog faktiskt till att grönvitt än en gång tappar poäng i årets ligaspel.

Ledare samt spelare som enkelt genom tillrop kunde kontrollera domslut under en hel match kan få många att tappa lusten att kämpa. Frisparken som föregick Hemsjös 0-1 mål var mycket diskutabel till exempel. Målet kom bara 16 sekunder in i matchen och blev matchens sista.

Sanvincenti har under veckan tränats som libero under spelövningar och fick förtroendet som sådan och skötte jobbet med betyget godkänt.
Andersson var tillbaka från start på högeryttern och kom inte upp i normal standard, fick en varning och blev utbytt i 75 minuten.

Det ville sig inte för TIF, med ett stundtals bra spel fanns inte skärpan som krävs för mål. Falk jobbade återigen väldigt bra på toppen och Karlsson gjorde vad han kunde, bollen studsade dock ej hans väg i kväll.

Standar visade dock stabilitet i försvaret och fick med kollegor Svensson - J.Blomgren kämpa mot både domare och kvicka Hemsjöforwards som oberäkneligt styrde och ställde matchen igenom.

Holm var ytterst nära att i slutsekunderna kvittera på nick men inte i dag, inte idag..

En man i publiken stegade fram till tränare Mårtensson och väste:
-"Hade detta varit på sextiotalet hade domaren inte fått dömma en match till!".
Kanske det stämmer, nu är det dock år 2001 och Töllsjö IF sladdar i tabellen med sina ynka fyra poäng på fem matcher.

Nästa match spelas borta mot Sparsör, och då jäklar...

TIF Knallen 5-5 Jonas Falk 2, Andersson, Karlsson, Holm

Tord Standar   Andreas Blomgren   Johan Blomgren
Marino Sanvincenti   Johan Thorn   Kristoffer Karlsson   Fredrik Olausson

Avbytare:

Atleterna slösar med poäng så här i denna väsentliga delen av ligan. Fredgens match mot Knallen på ett dävet Rydafällt skulle bli en tämligen enkel trepoängare för atleterna.

Den skärpa och tändning som flödade i grönvitt i förra veckans cupmatch fanns inte att finna i kväll.
En nervös inledning tillät Knallen att pressa TIF och skapa målchanser. Man har inte nerver att ta det lugnt och en rad enklare felpass slås. Trots allt är det grönvitt som tar ledningen genom Jimmy Holm som vackert med högern lägger in 0-1 efter ett storslaget inkast av högerytter Sanvincenti med efterföljande nickskarv av påpasslige Karlsson.
Målet räcker dock inte för att försäkra atleterna om deras inneboende överlägsenhet utan Knallen kan tio minuter senare kvittera efter ett långskott. I samband med en utrusning ådrar sig som lök på laxen även Jonasson en lårkaka modell grövre som tvingar denne att i halvlek överlåta handskarna till Sanvincenti.

I halvtid sätts Andersson in på högerkanten. P.Nilsson tar plats på vänsterbacken till förmån för Olausson. Allt till syfte att få fram kantspelet och Mårtenssons drag är tio minuter in i andra halvlek mycket lyckat. Grönvitt får upp ångan och skapar en rad farligheter, snart skjuter Andersson in 1-2 på volley efter finfint inlägg av J. Blomgren. Några minuter senare nickar Karlsson in en hörna från Holm och nu spelar TIF väldigt underhållande. Den nyutexaminerade domaren som gjorde sin första match i division sex han väll inte riktigt med om man säger så och skapade småilska över idrottsplatsen som generade en hätsk stämning över hela planen.

Det ursäktar dock inte att Knallen snart reducerar till 2-3. Falk som jobbat hela matchen igenom är urviktig för sitt grönvitt och kämpar in 2-4 när tjugo minuter återstår. Många tror att matchen är över men Knallen är ett rutinerat lag.

I den 80nde dyker en kille med Joey Tempestfrisyr upp och lurar den grönvita backlinjen samt rullar in 3-4. Strax efter kvitterar Knallen och snart tar man även ledningen (!), 5-4 och vi befinner oss i den 87 minuten.
Grönvitt befinner sig i ett bisarrt tillstånd och kan inte slå ett pass rätt. Eriksson får när det återstår 1 minut och 40 sekunder äntligen med sig en frispark som Andersson lyfter in med adress Karlsson. Denne Karlsson skarvar till Falk och då är det mål- 5-5.

Falk bedömdes helt rättvist som matchens spelare. Den ända uppfattningen som delades med domaren i kväll var antagligen den lättnad som slutsignalen skänkte.

Håkan Carlsson

Fotbollsklubben Sandared har länge på grund av märkliga historier med gamla protester och annat ägt ett något underligt beteende mot grönvitt.

Nu är det längesedan den allbekante hörnflaggprotesten lämnades in, närmare bestämt 17 år sedan och TIF har väll inte haft med Sandared så mycket att göra efter detta. Sandared har befunnit sig någon division högre upp i systemet och inte förrän i dag besannades ryktet om de tokiga idéer som skapas i detta Sandared, bara några mil utanför Töllsjö.
Man skulle i detta viktiga skede av Svenska Cupen skicka ett gäng B-lagskillar för att slå grönvitt! Ett sant vågstycke signerat Sandareds uttagningskommitté.

Eskapaden var naturligtvis dömd att misslyckas redan från början och dagens storpublik fick sig en rejäl dos underlag till diverse bordssamtal de närmaste veckorna; om detta grönvitts enorma inneboende kapacitet.

Jonas Falk, forwarden som gjorde 28 mål i förra årets B -lagspel för Hestrafors gjorde sin bästa match i grönvitt och var ett ständigt hotande mörkt moln för Sandareds försvar. Innermittfältare Karlsson - Holm serverade denna otalet bollar av fin kvalité att löpa på. Falk tog vara på både dessa bjudningar och Sandareds misstag i backlinjen. I den trettionde minuten kom målet efter att Holm spelat Falk som sedan satt fart mot målet i rasande fart, det är mål i sådana lägen. 1-0 och atleterna från division sex har ledningen mot ett lag tre divisioner högre upp i systemet. Fräckt.

Töllsjö har matchen igenom Sandared har inte många chanser att rasera den skräll som tickar allt närmre på den nymålade matchklockan. Den är bara tio minuter kvar när Falk sliter sig loss från backlinjen och skjuter stenhårt i stolpen.
Atleterna vinner matchen mot Sandared från den tredje divisionen med 1-0 och det är helt, helt rättvist.
Töllsjö är ett utav de åtta bästa lagen i distriktet och nu ryktas det om storlag till Holmängen.

Töllsjö IF - Hedared BK 1-1 Marino Sanvincenti

Tord Standar   Andreas Blomgren   Kristoffer Flyckt
K-J Flyckt   Jonas Falk

Avbytare:

Jimmy Holm
Johan Blomgren

Återigen, ett klassiskt TIF - HBK derby och en bris av forna tiders blod, svett och tårar sköljde ett Holmängen placerat i sommarstartblock berett att när som helst skjuta ut i full blom i ett rasande tempo.

TIF som lidit av dålig tändning i uppvärmningsövningarna innan en rad matcher hade inga sådana problem i kväll. På mäkta spänstiga ben rullades flinkt bollen mellan atleterna i uppvärmningsövningen "ringen" och starter sprangs med lätthet.

På grund av sjukdom tidigare i veckan fick Andersson och Holm göra J. Blomgren sällskap på bänken.

I avsaknad av de nya matchstället rullades 19:00 stormatchen igång och det var Hedared som var mest spänstiga till inledningen och rullade upp ett något nervöst grönvitt ganska enkelt.
TIF hade det svårt och slog bort enkla bollar till HBKs favör som ganska effektivt tog vara på dessa och tillverkade en rad avslut.
Karlsson blixtrade till ett par gånger med sin förföriska teknik och distribuerade bollen till väl valda positioner över hela halvlek men mer var det inte i underhållningsvärdet att nämna. Att sedan killar som Standar och Falk för att nämna några sliter kopiöst och för jämnan befinner sig på rätt plats är guld värt för laget men den kräsna Töllsjöpubliken vill se fart och flärd i en glittrande förpackning.

I halvlek byttes Holm, in om möjligt för att mätta de hungriga TIF -supportrarna, ut gick en sliten K-J Flyckt.

Nu hade TIF en trevlig period med helt godkänt spel, en och annan applåd hörs snart från folket kring staketen. I den 56 minuten vrålas det, Sanvincenti gör nämligen 1-0 till grönvitt. Mannen finter en motståndarback och skruvar ifrån vänster, ur målvaktens perspektiv, upp bollen i målisens högra kryss. Ett härligt mål.

Andersson byts in mot en Olausson i ljumsksmärtor när en halvtimme återstår av matchen. TIF lever på sin kondis och håller undan HBK som dock spelar relativt säkert.

I den 75 kommer kallduschen; rödhårige urhedaredaren Holm försöker sig på ett inlägg från högerkanten och misslyckas kapitalt. I stället för att som planerat ta sig till straffområdet mot någon av de hedaredare som orkat sig dit far bollen i en vid båge över Jonasson och in i mål! Helt otroligt. Men det kunde varit värre.
Standar bedöms i pressen som atleternas bäste.
Hol - Töllsjö IF 7-1

Marino Sanvincenti   Jimmy Holm   K-J Flyckt   Fredrik Olausson
Daniel Andersson   Jonas Falk

Avbytare:
Bert Claesson

Ett något sargat TIF led minst sagt svåra förluster mot de välspelande alingsåsarna i helgens ligamatch.
Laget såg inte alls taggat ut på uppvärmingen utan joggade slött och hämmat omkring och tänjde försiktigt istället för att på lätta tår göra de tiometersstarter som vi är vana att se laget utföra.
Det hängde i luften att denna fredagskväll skulle bli en jobbig histora.

Nog för att avstängde Karlsson saknades på mittfältet och Andersson, Falk och K-J Flyckt led av lättare fotskador respektive magbesvär spelade TIF svagt denna kväll. Hol gjorde mål redan efter två minuter och deras spel utvecklades till en sådan där tillställning då alla bollar som studsar fel hamnar vid motståndarnas fötter. Jonasson gjorde vad han kunde när bollar kom farandes från ingenstans och damp ned i straffområdet framför en Holforward eller back eller vad det nu var som råkade befinna sig just där felränsningen behagade landa. Trots helrätta räddningar av duktige Jonasson, bla. en straffräddning rullade 1-0, 2-0 och 3-0 in innan domaren precis skulle blåsa av, då gjorde Hol 4-0 och ett stukat och lerigt grönvitt satt i omklädningsrummet och inväntade B.Mårtenssons rättmätiga utskällning.

Det kom ingen utskällning, Mårtensson förklarade istället kortfattat och behärskat vad som skulle göras. -"killar, nu är det noll - noll. Gå ut och sätt till, kan dom göra fyra kan vi göra det också".
Det bet på grabbarna som tog sig i kragen och i matchen syntes grönvitt alltmer. Dock gjordes inga mål.
När äntligen Sanvincenti fick skjuta in bollen blåste dommaren av för ruff! Typiskt.

Sanvincenti bedömdes som bäste grönvit spelare, Standar var enligt en utav lagledarna den ende som kom upp i normal standard.
Det är bara och glömma skiten och se fram emot årets match på fredag, "Västsveriges Old firm" Töllsjö IF - Hedared, på Holmängen 19:00.

Töllsjö IF-
Vänga BK
7-1
(F.Olausson 3, M.Sanvincent 2, J.Falk, T.Eriksson)

Tord Standart   Kristoffer Flyckt   Johan Blomgren
Marino Sanvincenti   Jimmy Holm   Kristoffer Karlsson   Fredrik Olausson
K-J Flykt   Jonas Falk

Avbytare:

Fantastiskt, vilken stämning. Fredagens ligapremiär överträffade förmodligen allas förväntningar om vad grönvitt skulle uträtta mot stabila Vänga Bollklubb.

Laget hade före matchstart drabbats av tre bakslag. Det största i form av den under försäsongen storspelande A. Blomgren som av sjukdom fick tacka nej till matchen. Det andra i att det nya matchstället inte var klart och den tredje bakstöten var planens vigör som på gränsen tillät spel. Vidare var Jonassons ömmande revben samt de ofärdiga avbytarbåsen två moment som utan atleternas stenhårda fokusering och lagkänsla skulle inneburit problematik.

Spel på A-plan blev det i alla fall och lagom till att hundratalet människor ställt sig till rätta kring de nyrestaurerade träräckena blåste domare Drago Sinic i gång säsongen 2001.

Något nervöst eller "smått panikartat" som lagl. Nore Ivarsson utryckte saken rullade Töllsjö runt bollen och förde spelet. Vänga stod emot bra tills endast 7 minuter in i matchen då Sanvincenti på relativt egen hand spelade sig loss på sin högerkant och provade lyckan med ett skott som smet in under VBK -målisen, 1-0 och en stor lättnad spred sig med jublet över ledningsmålet. Men målet gav energi till Vänga som måttade ett antal långbollar upp på sina topforwards och för ett tag spred sig ånyo en slags masspsykos som tvingade grönvitt in i Vängas långt mycket långsammare tempo. Sanvincenti fick än en gång, tio minuter senare dunka in ännu ett mål och nu började grillfesten… Töllsjö höjde tempot, spände lårmusklerna och började visa vägen.

Oj säger jag. När grönvitt sätter i gång hinner varken spelare eller domare med, men tyvärr, tyvärr är det så att estetiken i en fulländad brytning, en vackert tajmad glidtackling eller en bestämd men helt korrekt axelbaserad tackling i dag ej får komma till sitt rätta mottagande. Men efter att Standar, Karlsson, Falk och Sanvincenti fallit i skugga av chefsdomare Sinics gula kort och Karlsson i slutet av första blivit utvisad (!) spelade TIF utmärkt fotboll. Toastmaster F.Olausson som gjort fyra mål i år fick dundra in 3-0 i början av andra. VBK reducerade efter ett mycket underligt långskott och sedan var resten av kvällen ren och skär underhållning. Vi var inte på Nou Camp eller Stadio De La Luz men fick ändå se millimeterprecisa crossbollar och skarpa volleyskott. Riktigt bra underhållning. Olausson fick ikväll näta hela tre gånger, hans andra mål var en dyr delikatess. Standar daskade till bollen som i en vacker lyra sökte sig till framrusande Olausson som med en styv volley satte bollen i nät. Publiken skrek av lycka!

Andersson byttes in när ca 25 minuter återstod och vid ställningen 4-1. Olausson gjorde ytterligare ett mål, Falken löpte för två på mittältet när Karlsson blivit utvisad och serverade K-J Flyckt bollar som sedan förpassades till den framgångsrika vänsterkanten. T.Eriksson och B.Claesson gick in tio minuter senare. Falk sköt in 5-1, Eriksson fick snart bollen och lobbade in 6-1 och när endast 3 sekunder återstod fullbordade Olausson kalaset med en tunnel på målvakten efter framspelning av Standar.
En fantastisk kväll på Holmängen. Där ropen skallade till in på småtimmarna- Fredrik Olausson!, Fredrik Olausson!, Fredrik Olausson!..

Töllsjö IF-
Holsjunga
5-1
(J.Falk, K-J Flyckt, A.Svensson, D.Andersson, M.Sanvincenti)

Kristoffer Flyckt   Andreas Blomgren   Tord Standar

Avbytare:

H
erregud! Vad har hänt med grönvitt!? Vi har blivit ett kontringslag! Allt är uppochned, tekniska ytterbackar, stenhårda volleyskott, rasande närkampsspel och vilka mål vi gör! Det är stor underhållning på Holmängen numera och generalrepetitionen till seriepremiären på fredag den 27/4 mot Vänga BK blev till ett gott tecken.

Holsjungas målvakt blev redan innan matchstart skadad och fick ersättas av en mindre rutinerad keeper vilket kanske spädde på målskörden en aning för grönvitt. Andersson fick se sig bänkad inför dagens drabbning och in på högerflanken gick Sanvincenti som fick en grannlaga uppgift i inledningen då en rad bollar spelades ut på denne forward som måttade det ena fina inlägget efter den andra välslagna hörnan om vart annat. Holsjunga som är ett stabilt division 5-lag höll sig på sin kant och vågade inte ta tag i saken utan tillät Sanvincenti att placera en hörna rätt i mål och vår titan Svensson att skjuta ett välsignat skott från 30 meter rätt i genom motståndarförsvaret och in i mål. Publiken som bestod av ett sextiotal muntra ivrigt diskuterandes människor från Töllsjö med omnejd tyckte att Svensson och Karlsson var de klarast lysande stjärnorna i första halvlek.

Andersson bytte i andra halvlek av kollega Olausson och denne Andersson fick genast springa på den ena långbollen efter den andra och efter att Töllsjö utökat sin ledning till 3-0 och Holsjunga fått ett tröstmål kunde denne Andersson äntligen få sätta bollen i nät efter ett fullständigt överrumplande närskott.

Faktum är att i dag gjorde hela laget ånyo en stark insats, att drämma dit ett lag som Holsjunga i cupen med dessa siffror är strongt och nu stundar faktiskt angenämt motstånd i division 3-klubben Sandared.

Det blir en jäkla match!

Töllsjö IF- BK Spark 4-2 (J.Falk 3, F.Olausson)

Daniel Andersson   Jimmy Holm   Kristoffer Karlsson   Fredrik Olausson

Avbytare:

I
dag skulle hedern återupprättas efter den märkliga långfredagsmatchen mot Sjömarken/Sandhult, BK Spark skulle lätt sträckas upp i den strålande vårsolen. Det började bra men höll på att gå riktigt illa...

Storskytten som han nu kallas Jonas Falk har visat sig väldans viktig i grönvitt, innan dagens match hade den i Hestrafors IF utbildade forwarden gjort fem mål på nio matcher, hans slit och vilja att löpa ut på de underbara bollar som Kristoffer Karlsson förser honom med gör honom till ett livsfarligt vapen som idag skulle göra hela tre mål!

Först ut var det dock F.Olausson som efter fin löpning längst kanten tog emot ett högerinlägg från kollega Andersson och måttade bollen i mål på en mäktig halvvoley. Bara fem minuter efter gjorde Falken sitt sjätte mål för året, 2-0 till Töllsjö och allt såg jättefint ut. Då rasade allt för atleterna. Bollar slogs bort överallt, man missade friläge på friläge, trots att friska pojkar i 22-26 årsåldern i grönvit fräck matchdräkt spelade mot ett gäng med medelålder på 37 orkade man inte!? Publiken blev rasande och Mårtensson visste inte vad han skulle säga i halvlek. Spark gjorde 2-1, TIF lyckades trycka in 3-1 genom Falk efter fint samspel med Andersson som snart fick utgå till förmån för T.Eriksson.

Matchen rullade på utan att det bjöds på något kul. Falk gjorde sitt sista för dagen och nionde för året, Spark reducerade till 4-2 och det finns inget mer att berätta.

Nästa match blir dock spännande, cupfest mot klassiska Holsjunga hemma!

Vi syns!

Töllsjö IF- Sandhult/Sjömarken 0-5

Avbytare:

D
et ser lite värre ut än vad det är faktiskt. Töllsjö spelade mycket väl och faktum är att TIF var det bästa laget under matchen vilket tillochmed Sjömarken/Sandhult höll med om. Sjömarken/Sandhult hade sju målchanser på hela matchen och kunde med allsköns vindkonstellationer förpassa hela fem bollar i nät bakom Jonasson, det ena målet märkligare än det andra. Men Sjömarken/Sandhult är också ett mycket starkt lag med individuellt skickliga spelade som i den fjärde divisionen drillats i ett klart högre tempo än våra grönvita hjältar.

Dock spelade som sagt TIF väl och kunde vid skarpare avslut gjort ett par tre mål. Andersson och Olausson kom runt på kanterna ett gäng gånger men utan att sätta bollen i nät och Falk jobbade stenhårt där fram utan valuta för mjölksyran.

"Faktum är att hela laget fungerade bra i dag och det känns som en seger" sade en omtumlad Standar efter matchen. Ett uttalande som beskrev dagens match på Homängens IP på ett målande sätt.