Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Askholm´s Homepage

 

Om mig selv:

Fornavne: Børge Mathias, født 1939.

Interesser: Først og fremmest noget med historie(r), herunder genealogi

og billeder, både egne fotografier og andres frembringelser.

Slægtsforsker, fotograf og skriver-karl.

Har arbejdet med slægten Askholm i alle dens afskygninger, herunder alle mine aner så vidt jeg har kunnet finde dem. Det har jeg lavet bøger om, og jeg fortsætter så længe jeg kan (hvad jeg tror alle slægtsforskere gør). Jeg udveksler gerne erfaringer med andre og hjælper evt. hvis og hvor jeg er i stand dertil.

Askholm er min fars navn; min farmor var en Strøh (eller hvordan det nu staves), og på min mors side var de stærke jyder fra Ø. Snede sogn på Vejleegnen. Da de stort set hedder Nielsen og Sørensen og andre -sen navne er det begyndt at blive temmelig vanskeligt - især hvis jeg skal prøve at forklare tingenes rette sammenhæng.

Skriverkarlen giver sig udslag i at jeg har sat bogstaver og ord sammen fra før jeg kunne noget af det. Ikke at jeg nogensinde har fået udgivet selvstændige værker, men jeg har dog bidraget gennem årene. Da jeg for mange år siden blev udlært møbelsnedker, har jeg siden arbejdet med en bog om værktøj, jeg har kaldt "Træsmedens Håndværktøj".


Jeg kan kontaktes på E-Mail: bask@get2net.dk

(KLIK PÅ BILLEDERNE FOR AT SE DEM I FULD STØRRELSE)

Farfar

Dette er et portræt af min farfar fra ca. 1930.


Portræt 1987

Portræt 1987.


Portræt 2000.


Ejendommen Askholm

Et billede fra ejendommen Askholm i Køng ved Glamsbjerg på Fyn. Billedet fra ca 1900, og personerne derpå ikke helt sikkert navngivet.


Oldefar i kisten

Her ligger min oldefar, Niels Rasmussen Askholm (1834-1907), i sin kiste med enken og alle børnene omkring.