Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!


 

*Home
*Wie zijn wij
*Reisverslag
*Foto's
*Gastenboek
*De Gluurkiwi

 

 

 

 

 

Bay of Islands!!!!
zondag 21 december

 

 

 

Paihia

Zondag 21 December ging onze reis dan officieel van start. eerst nog even een rondje Auckland en toen met een gratis taxi (lees: een klassieke engelse taxi speciaal ingezet voor kerst) richting de bus. Met de Northliner Express vertrokken we om 16:00 uur richting Paihia waar we om 19:30 arriveerden. Dit was plus/minus 300 kilometer. Op bijna 4 uur rijden vanaf Auckland ligt de Bay of Islands een wirwar van ongeveer 140 eilandjes rond de plaatsen Kerikeri, Russel en Paihia. Paihia is een klein kustplaatsje waar veel toeristen op afkomen. Wij verbleven hier in een mooi hostel genaamd de Peppertree. In een kamer met eigen douche en wc die we samen met 2 kamergenoten moesten delen. In de centrale ruimte is er een geruime keuze uit videofilms en centrale keuken die in het bezit was van alle handige apparaten om lekker te koken. Nog effies een biertje voor het slapen gaan en ons eerste nachtje in onze niet geheel geluidloze hostel kan beginnen.

Flipper de flap
Maandag 22 December gingen we opzoek naar de dolfijnen. Met een catamaran genaamd de "Carino" gingen we de zee op. Op het voordek waren er 2 trampolines boven het water gevestigd zodat je lekker kon relaxen. Na een tijdje varen en ondertussen goed rondkijkend waren ze daar dan. De enige echte flippers in het wild. Echt zo gaaf een groep van 10 dolfijnen zwommen rond onze boot. Dit was zo bizar om mee te maken. Omdat er een baby dolfijntje bij zat mochten we er niet mee zwemmen. Nog geen half uur later kwamen we nog een groep tegen. Dit keer geen jonge baby'tjes maar deze waren niet in de mood om mee te zwemmen/ spelen. Ze zaten dan weer ver dan weer dichtbij de boot. Het had dus niet veel zin om het water in te springen. Maar om ze zo vrij te zien rondzwemmen was al een moie ervaring dat het geen teleurstelling voor ons was om niet met ze te zwemmen. Maar dit gaan we uiteraard nog wel een keer proberen in Kaikoura. Een plaatsje dat bekend staat om haar velen dolfijnen.

Dit is een plaatsje op het zuidereiland waar we nog niet zijn beland.

Excursie Spaghetti
Voor de mensen die ons een beetje kennen weten dat koken voor ons net iets is als een excursie. Iets doen waar je de afloop en ervaring nog niet van weet. Maar moeders we hebben onbewust toch nog wat van jullie kookkunsten opgevangen. Spaghetti, Gehakt, Tomatensaus (paprika en uitjes bleven er liever uit als het aan Vincent lag, jammer voor Claudia). De timing en de hoeveelheid was misschien nog niet helemaal perfect, maar het smaakte wel erg goed. (of goed, het smaakte in ieder geval.)

Dinsdag 23 December Cape Reinga
Als jullie de kaart erbij zouden houden (en sommige doen dit) dan zouden jullie kunnen zien dat het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland, Cape Reinga is. Met een omgebouwde legertruck werden we voor ons hostel opgepikt. Een gozer van een jaar of 30 was onze gids en zoog geloof ik de helft uit zijn grote teen. Maar de verhalen uit zijn grote teen waren wel amuserend.

Kauri
Onze eerste stop was bij een klein bos, genaamd Puketi Forest. waarin de kauri boom stond. Eigenlijk meerdere. Deze bomen zijn bekend omdat ze heel groot en oud zijn. De grootste levende Kauriboom in NZ is 50 meter hoog en een omtrek van 13 meter. De Tane Mahuta. Tegenwoordig zijn de bomen beschermd omdat ze de afgelopen 1000 jaar flink zijn uitgedund door hun goede hout.

Het noordelijkste puntje
In het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland komen 2 zeeen bij elkaar de Stille Oceaan en de Tasman zee (vernoemd naar een Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman). Deze opntmoeting van twee zeeen kan je dan ook duidelijk in de zee voor je zien..

Sand Boarding
In een soort Sahara aangekomen kwamen we bij metershoge zandduinen zonder ook maar een enkele begroeing. Na een flinke klim naar boven door het mulle zand met de zon op ons bolletje waren we klaar voor de afdaling. Met ons Sandboard gingen we plat op de buik door het zand naar beneden. Echt supercool. Het enige nadeel is dat je overal zand hebt, in je kleren en in je haren. En het zand is na een keer wassen nog steeds niet uit de zwemkleding.

90 mile beach
Dit is echt zo vaag op een mega breed strand rijden auto's je met een vaart van 100 km/uur voorbij. 90 mile beach wordt door de kiwi's gewoon gebruikt als een autoweg om zich van A naar B te verplaatsen. De naam klopt overigens niet helemaal. Het strand is in het echt maar 69 mile. De naam 90 mile komt uit de geschiedenis. Boeren hebben de afstand gegokt. Koeien lopen gemiddeld 30 mile per dag. De boeren deden er 3 dagen over met hun koeien. Dus moest het wel 90 mile zijn. Later bleek dit dus niet te kloppen.

 

©slisdesign
 
©loladesign