Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

http://move.to/roxzine


2000-02-18

Mer nyheter på Go Little Darling!

Numera kommer Ni att hitta mer Roxette godis på GoLittleDarling! Nästan varje dag kommer små nyhetskortisar att dyka upp på den sidan...Nu kan Ni bland annat läsa en recension av Gessle låten "Högt I Det Blå" & lite om GT:s samlingsplatta & lite Marie oxå förståss! Mycket Nöje!

2000-01-30

Mars blir en härlig månad!
[Roxzine]

Mars ser ut att bli en riktigt bra månad för alla Roxette vänner. Den 27 i månaden mars släpper både Marie & Gyllene Tider "nya" skivor. Maries samlingskiva "Äntligen" med två nya låtar, samt en box/samlingsskiva (fortfarande oklart!) med Gyllene Tider med namnet Gyllene Tider 20 År. Vi återkommer med tracklista för båda plattorna.

2000-01-22

Sven-Ingvars släpper Gessle singel
[Expressen/Roxzine]

Den 31 januari släpper Sven-Ingvars sin nya singel "Högt I Det Blå" som är skriven av Per Gessle. Låten var från början tänkt att finnas med i den svenska uttagningen till Schlager EM men nobbades av juryn. Låten är hämtad från det kommande albumet Retro Aktiv.

2000-01-20/21

"Äntligen" en samling med Marie!
[Expressen/Roxzine]

I mitten av februari släpper Marie sin nya singel "Äntligen" från det kommande hitsalbumet med samma namn. Skivan kommer att bestå av, dels den nya singeln, dels den nyskrivna låten "Månljus". Sammanlagt rymms 17 låtar, däribland "Tro", "Sparvöga", "Ännu Doftar Kärlek" & "Efter Stormen". Komplett låtlista kommer senare. Skivan släpps den 27 mars.

2000-01-12

Grattis Per!

2000-01-09

Roxette fortfarande stora i Argentina
[Roxzine]

Per & Marie befästar sin storhet i Argentina. Denna vecka kliver den spanska versionen av senaste singeln Salvation in på 26:e plats...en bra start. Om vi tittar tillbaka på de 100 största singlarna under 1999 hamnar Wish I Could Fly på en 22:a plats men en andra paceringar som bäst under våren. Andra singeln Anyone, som alla säger floppade, kommer på 31:a plats av alla singlar som släpptes under 1999...vilken flopp...
Stars blev ingen jätte succé i Argentina men kommer ändå in strax under hundrastrecket, plats 96. Återstår att se om Salvation kommer att finnas med på 2000's årslista nästa år...

2000-01-08

Tracksgodis från 1999
[Trackslistan P3]

Under julhelgerna presenterade Kaj Kindwall sin vana trogen förra årets största hits. Roxette hade ett ganska bra år och lyckades också klämma in en låt bland de 30 största.
Artister Topp 100:Roxette 5:a
Årets Melodier:WICF 25:a,STARS 34:a,ANYONE 59:a
Årets Svenska Artister:Roxette 1:a!
Årets Producenter:Öfwerman/Illbert/Gessle/Fredriksson 6:a
90'talets Hits:Joyride 21:a,Fading Like A Flower 44:a

2000-01-01

Per Gessle: Gyllene Tider kanske turnérar i sommar
[Expressen]

Per Gessle är i gång med ett nytt album efter Roxettes comeback. För Expressen berättar hitmakaren om nya skivan, kriget mot skivbolaget och en tänkbar sommarturné med Gyllene Tider.

En revanschsugen Per Gessle sitter med Clarence Öfverman i Tits’n’Ass-studion utanför Halmstad, en före detta scoutgård som förvandlats till popfabrik. På dagsordningen: Ett nytt album och en hitsingel som ska ta Roxette in i nästa sekel.

Han är nöjd med de nya låtarna.

– En positiv popbomb. Det är ju det jag är bäst på. Det har blivit väl mycket ballader under Roxettes karriär och senaste plattan, "Have a nice day", hade nästan bara balladsinglar. Den här gången blir det mer upptempolåtar, mer pop och mer gitarrer. Farligt om det blir för mycket Celine Dion, säger Per Gessle med viss självironi.
– Jag tänkte nyligen på band som följt i våra fotspår, som Savage Garden, de har snöat in på balladerna. Det är dags att bryta den trenden nu.

Rätt folk

Per Gessle har alltid lyckats förena sina konstnärliga kvaliteter med en imponerande branschkänsla. Han vet att det inte räcker med en bra låt i dag, man måste ha rätt folk bakom sig. När han blickar tillbaka på comebackskivan "Have a nice day" menar han att det hänt något med musik-industrin på 90-talet.

"Skivbolag i kris"

– Jag underskattade nog vår frånvaro när vi tog paus. Det har hänt så mycket inom musikindustrin medan vi var borta. Jag har aldrig bråkat så mycket med mitt skivbolag som under det senaste året. Emi är ett skivbolag i kris, man har till och med misslyckats med stora, säkra namn som Tina Turner! Det enda positiva Per har att säga om det skivbolag han tillhört i 20 år är om dess svenska avdelning. Han vill inte lämna det svenska kontoret, men har under det gångna året förhandlat med en rad stora bolag, bland annat Universal, för att få till ett avtal för USA.
– Vi har inte kommit överens än. Det har varit för lite pengar i det amerikanska avtalet. Det betyder att "Have a nice day" kanske aldrig släpps i USA. Ironiskt med tanke på att Roxette är en av de mest spelade grupperna på amerikansk radio i modern tid. "It must have been love" är en av de populäraste låtarna på amerikansk radio någonsin.
– Nu väntar jag på ett generationskifte i skivbranschen. Något måste hända. Jag förstår att äldre, etablerade artister väljer att distribuera sin plattor via nätet.
Bråket med Emi har i alla fall inte påverkat Per Gessles kreativitet. Han har redan åtta nya låtar klara.

Yngre musiker

Medan vi pratar sitter Clarence i det andra rummet och mixar en del av råmaterialet. Planen är att man skall fortsätta arbetet efter helgerna i Polar- och Atlantis-studiorna i Stockholm. Roxette ska inte spela in utomlands eftersom Marie Fredrikssons dotter har börjat i förskolan och Marie vill inte att hon ska behöva lämna den.
Liksom på "Have a nice day" plockar man in yngre musiker för att hitta nya vägar, nya sound. Christoffer Lundquist från Brainpool och en kille som heter Jimmy (efternamnet kan Per inte komma på, men han heter Monell), till vardags i April Tears, är två herrar som ska hjälpa till att ta Roxette in i framtiden.
– Ska man hänga med i i min ålder behöver man yngre hjälp utifrån.
Efter 14 år går det fortfarande bra för Roxette. Finns det planer på att damma av Gyllene Tider igen? – Det är inte omöjligt. Vi kommer säkert att dra igång något i framtiden. Varför inte försöka få liv i folkparkerna nästa sommar?

Skivan klar i sommar

Vill det sig väl kan planen hålla. Roxetteplattan skall vara klar att levereras till skivbolaget i juli. Därefter är Per ledig fram till hösten då den första singeln släpps och PR-apparaten drar igång. Blir det någon turné med Roxette i framtiden?
– Om allt går vägen med nya plattan planerar vi turné med början i januari 2001.

Några stora millennieplaner?
– Nej, hela den grejen är så hypad, bara ett kommersiellt jippo. Jag ska fira nyårsafton med samma gäng som träffas varje midsommar.
Publicerad i tidningen Expressen 1999-12-29 Av Olle Berggren

1999-12-18

INGEN GESSLE LÅT I SCHLAGER SM
[Roxzine/Aftonbladet.se]

Per Gessles bidrag till den svenska uttagningen till Schlager EM "Upp I Det Blå" kom inte med till finalen. Sven-Ingvars som framförde låten på demon kritiserar skivbolaget EMI som redan innan publicerade vilka som sjöng på demon. Tävlingsledaren Jan Jingeryd säger dock att låten helt enkelt inte va tillräckligt bra...

1999-12-12

ROXETTE I BINGOLOTTO PÅ LÖRDAG
[Roxzine/Tv4.se]

På lördag står Roxette för underhållningen i TV4:s Bingolotto...jo, det är faktsikt sant. Vi på Roxzine undrar vad Ni tycker om det...gå in på SNACKET & skriv ner vad just DU tycker om detta. Är det verkligen rätt program att vara med i?

1999-12-12

FYRA NOMINERINGAR I ROCKBJÖRNEN
[Roxzine/Aftonbladet]

Idag presenterade tidningen Aftonbladet vilka som har blivitt nominerade i samtliga klasser i Rockbjörnen'99. För Per & Maries's del blev det nästan full pott! Roxette finns representerade i "Årets Svenska Album", "Årets Svenska Grupp" samt "Århundradets Svenska Grupp", dessutom är Marie, ganska överraskande, nominerad till "Årets Svenska Kvinnliga". Så nu är det åter dags att rösta fram den slutliga vinnaren...& det gör Ni HÄR!.

1999-12-08

TRÖGT FÖR ROXETTE PÅ HEMMAPLAN
[Roxzine]

Efter två veckor på den svenska singellistan står fortfarande "Salvation" på plats 52...ganska blekt. Trots framgången på Trackslistan, där låten ligger 12:a för närvarande, går det trögt för försäljningen. Albumet är för tillfället inte ens med på top 60...kanske borde en ny annonskampanj vara på sin plats...eller?

1999-12-04

5 KLIV UPPÅT FÖR SALVATION
[Roxzine/Trackslistan]

Denna vecka kliver "Salvation" upp 5 platser till nummer 12 på Trackslistan. På försäljningslistan går det ganska tungt. Där återfinns Roxette på en blygsam 52:a plats första veckan. På MTV börjar Salvation får mer speltid...nästa vecka finns låten med på Nordic Top 5. I P3 förekommer nästan ingen spelning av "Salvation" men det blir nog bättre de närmaste veckorna med tanke på låtens jultema(?!)...dessutom är ju låten ledmotiv till storfilmen Dykaren.

1999-11-22

GESSLE FÅR STIPENDIUM
[Aftonbladet]

Per Gessle får 20000 kronor i stipendium ur landstinget Hallands Jubileumsfond. Gessle belönas för att han "genom sin musik når ut och gör Halland känt i en global omvärld, samtidigt som han bevarar sina halländska rötter".

1999-11-21

SALVATION BLIR RÄDDNINGEN
[Roxzine]

Nyligen blev det klart att den svenska storfilmen DYKAREN får Roxettelåten "Salvation" som ledmotiv. En god nyhet för alla Rox vänner. Låten borde ha en stor chans att bli en stor julhit...iallafall i de nordiska länderna. Just nu är det den mest spelade låten i finsk radio....alltid något.

1999-11-21

ROXETTE HOS PÅVEN?
[Tracks P3]

Roxette har fått en inbjudan att uppträda på en privat cermoni hos Påven i Vatikanstaten. Det är fortfarande oklart om och när det hela skall äga rum.

1999-11-18

SMÅTT & GOTT
[Aftonbladet / Sandrews]


Nu riskerar Gessles bidrag till Schlager SM att diskas. Detta innan låten ens har spelats upp för tävlingsjuryn. Anledningen är att tidningen Aftonbladet berättade att det var Sven-Ingvars som framförde låten på tajpen som skickades in. Enligt reglerna skall det vara hemligt vilka artister/låtskrivare som ligger bakom bidraget. Det återstår att se om det verkligen är Sven-Ingvars som sjunger eller inte...vi återkommer!

Den 7 januari nästa år har den svenska storfilmen DYKAREN premiär på biograferna. I huvudrollerna ser vi Izabella Scorupco & Stefan Sauk. Vad har detta med Roxette att göra då undrar ni...jo, "Salvation" är filmens ledtema.

1999-11-17

GESSLELÅT TILL SCHLAGER SM?

Sven-Ingvars har spelat in en Per Gessle låt till nästa års Schlager SM. Det är dock inte säkert att låten kommer med bland dem 10 bidrag som når finalen. Gessle har tidigare skrivitt låtar till legendariska Sven-Ingvars. "Bytar Bara Blickar" & "Nio Liv" finns på deras senaste CD "Nio Liv". Vi återkommer med mer info senare.

1999-11-14

SMAKPROV PÅ NYA VIDEON
[Official Roxette Fanclub]

Du som har missat "Salvation" videon kan kolla på ett litet smakprov här. Det är Anton Corbijn som har regisserat den och inspelningsplatsen är i Italien.

1999-11-09


Omslaget till "Salvation".

1999-11-06

"CRASH!BOOM!BANG" I ROMEO & JULIET 2

Enligt Boxman finns Roxettelåten "Crash!Boom!Bang!" med på soundtracket till filmen Romeo & Juliet 2. Om låten finns med i filmen är dock oklart. Vi återkommer så fort vi vet något mer. Vilka låtar som finns med på soundtracket kan du se på Boxman. Sök på Roxette bara!

1999-11-06

RÖSTA PÅ ROCKBJÖRNEN'99

Nu är det dags att summera popåret 1999. Aftonbladet anordnar som vanligt Rockbjörnen...där Roxette, Gyllene & Marie varit väldigt väldigt framgångsrika. Senaste segern var för årets låt 1996, Gyllene Tider "Gå & Fiska", men nu är det Roxette's tur att ta över! Så lägg din röst på våra favoriter HÄR!.

1999-11-03

DAGS FÖR "SALVATION"

Den 15 november släpps Roxettes's fjärde singel från HAND plattan. CD maxin består för utom Salvation av "See Me" som skrevs för HAND och dessutom en annan version av "Crazy About You" (En version finns på YDUM-maxin). Självklart kommer "Stars" videon att komplettera maxin. Annars har den senaste tiden mest bestått av klagomål på Roxxarna's skivbolag EMI. I England har det ju blossat upp en liten folkstorm eftersom bolaget skall minska singelreleaser från artister vars föregående singel inte sålts i mer än 80.000...vad ska man säga...byt skivbolag Per & Marie!

1999-10-10

ROXETTE UPPTRÄDER PÅ FADDERGALAN

Nu på lördag, 16 oktober, kommer TV4 att arrangera en faddergala på bästa sändningstid. Flera artister kommer att uppträda, däribland Roxette. Troligtvis kommer vi att få höra Salvation. För mer information om galan kan Ni kolla in www.tv4.se.GÅ VIDARE TILL NYHETSARKIVET